Cum să faceți față uscării vaginale în timpul sarcinii
Uscăciunea vaginală în timpul sarcinii – este prezentă?
Sarcina este, fără îndoială, una dintre cele mai importante etape din viața unei femei. Este un proces care durează aproximativ 280 de zile sau 9 luni, timp în care se dezvoltă o nouă viață în uterul unei viitoare mame. Este adaptat vieții independente în afara organismului gazdei. Uscăciunea vaginală discutată apare frecvent statistic la femeile gravide, în special în primul trimestru. Multe femei însărcinate caută o soluție care să ofere ușurare în timp ce nu pune în pericol fătul.
În primul rând, este important să se excludă infecțiile vaginale, care pot provoca, de asemenea, astfel de simptome. Dacă excludem infecția, putem trece la utilizarea unor agenți precum tablete vaginale, pesari și geluri sau creme. Cele mai frecvent recomandate produse sunt produse hipoalergenice fără adăugarea de parfumuri. Femeile laudă adesea lubrifianții pe bază de apă sau pe bază de silicon, care, aplicați local din când în când, pot aduce o ușurare mare fără a amenința copilul. Sunt folosite cel mai des în timpul actului sexual. Cu toate acestea, înainte de a alege agentul potrivit, citiți prospectul sau consultați un ginecolog.
Uscăciune vaginală și menopauză? – ce este și când apare
La femei, uscăciunea vaginală poate fi un semn al menopauzei. Merită să știm ce este și când poate apărea. Menopauza este un fenomen care afectează fiecare femeie. Este un proces fiziologic natural. Apare între vârsta de reproducere și îmbătrânire, adică între 40 și 55 de ani. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că aceasta este o chestiune individuală asupra căreia nu avem nicio influență. Ce este menopauza, altfel cunoscută sub numele de menopauză? Aceasta este perioada în care corpul nostru produce din ce în ce mai puțini hormoni sexuali, care afectează ouăle, iar aceasta la rândul său afectează fertilitatea.
Cele mai frecvente simptome ale menopauzei sunt bufeurile, probleme cu somnul, modificări ale dispoziției, scăderea poftei sexuale și uscăciunea vaginală din libidou. În plus, poate exista durere în mușchi, articulații și dureri de cap. Menopauza este o perioadă pe care fiecare femeie trebuie să o experimenteze. Uneori este tratat cu terapie de substituție hormonală, care este pregătită individual de către ginecolog.
Forum pentru uscăciunea vaginală – este locul potrivit pentru noi?
Forumul despre uscăciunea vaginală este un loc în care persoanele cu această afecțiune își împărtășesc modurile de a face față afecțiunii lor. Cele mai populare forumuri pentru femei din Polonia de mulți ani au reunit femei care doresc să-și îmbunătățească calitatea vieții sexuale și confortul în timpul activităților de zi cu zi. În astfel de forumuri, femeile pot găsi sfaturi nu numai de la alte persoane bolnave, ci și de la specialiști.
În astfel de locuri, găsim adesea o listă de produse recomandate pentru hidratarea vaginală. În plus, pe forumurile de discuții, vă putem cere să recomandați un ginecolog bun și de încredere, care vă va ajuta cu siguranță să rezolvați problema jenantă. Aceste forumuri sunt gratuite și de obicei necesită doar înregistrare. Aici, cel mai important rol este să descriem problema noastră în detaliu, astfel încât să găsim în mod eficient subiectul care ne interesează sau să obținem un răspuns specific de la un utilizator experimentat.

Tratamentul la domiciliu pentru uscăciunea vaginală – este posibil?
Tratamentul la domiciliu al uscăciunii vaginale trebuie să se bazeze pe hidratarea vaginului cu mijloace speciale. Ameliorarea poate fi asigurată de preparate precum globule hidratante, geluri de acid hialuronic, acid lactic, creme hidratante pentru zonele intime și glicogen. Cu toate acestea, trebuie să știți că uităm adesea să tratăm cauzele uscăciunii vaginale și să ne concentrăm pe tratarea simptomelor.
Uscăciunea vaginală poate fi cauzată de administrarea anumitor medicamente. Cele mai frecvente sunt pilulele contraceptive, pastilele antialergice și antibioticele. Asigurați-vă că citiți prospectele medicamentelor pe care le luați. Acestea sunt cele care pot provoca uscăciune vaginală, care poate duce la infecții și infecții. Tratamentul la domiciliu pentru uscăciunea vaginală poate să nu fie o soluție bună pentru fiecare femeie. În ciuda cât de jenant poate fi acest subiect, merită să mergi la un medic specialist – ginecolog care cu siguranță va sfătui și va verifica cauzele acestei probleme. Timpul contează aici și cu cât reacționăm mai repede, cu atât vom scăpa mai repede de disconfort și durere.
Simptome de uscăciune vaginală
Uscăciunea vaginală poate apărea la femeile tinere și bătrâne, indiferent de vârstă. Deși sunt cunoscute motivele acestui fenomen, totuși apare foarte des. Această problemă, deși aparent nesemnificativă, poate fi caracterizată prin simptome foarte neplăcute. Merită să știm că o afecțiune netratată poate duce la infecții urinare și ale tractului genital, care la rândul lor duc la probleme grave de sănătate.
Uscăciunea vaginală poate provoca în primul rând mâncărime și arsuri la nivelul vulvei și vaginului. Adesea ne confruntăm cu durerea și înțepăturile atunci când mergem sau avem relații sexuale. Unele femei se plâng de disconfort datorită presiunii vaginale și a abdomenului inferior. O altă problemă care apare foarte des este petele galbene de pe lenjerie. De asemenea, poate exista sângerare, care este adesea rezultatul iritării mucoasei. Un alt simptom este nevoia foarte caracteristică de a urina și deteriorarea bunăstării sau scăderea libidoului.
Provoacă uscăciune vaginală
Cele mai frecvente cauze ale vaginului uscat sunt dezechilibrele hormonale. Acest lucru se poate datora nivelurilor scăzute de estrogen. Estrogenul este un hormon produs în ovare și glandele suprarenale. În plus, este produs de adipocite, adică celule de țesut adipos. Cea mai frecventă uscăciune vaginală se observă la femeile aflate la menopauză și apare adesea cu câteva zile înainte de perioadă. Uscăciunea vaginală în timpul sarcinii este foarte frecventă, mai ales în primele câteva luni. Această problemă apare și după naștere.
Unele boli, inclusiv diabetul, pot provoca zone intime uscate. O cauză comună a acestei probleme supărătoare este igiena necorespunzătoare, produsele cosmetice uzate, pulberile de spălat sau tampoanele. Merită să analizați motivele menționate mai sus și să le eliminați unul câte unul pentru a scăpa în mod eficient de problema vaginului uscat și pentru a vă bucura din nou de o dispoziție excelentă și de un act sexual nedureros. În calitate de specialiști, vă recomandăm să mergeți direct la un ginecolog cu problema, care va exclude cauze precum boli și infecții care pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

rezumat
Uscăciunea vaginală este, fără îndoială, o problemă foarte problematică pentru majoritatea femeilor. Acum, că știi ce este uscăciunea vaginală și prin ce se caracterizează, știi ce să faci. Tine minte! Deși terapia la domiciliu este posibilă, trebuie să mergeți la un medic specialist care va verifica cauza uscării vaginale și va selecta soluția adecvată, ținând cont de preferințele noastre și de starea generală de sănătate. Este foarte important să monitorizăm culoarea lenjeriei noastre, deseori uscăciunea este însoțită de pete galbene, care sunt statistic frecvente la femeile care se luptă cu problema uscăciunii vaginale.
De ce este foarte recomandat să mergi la un ginecolog în ciuda subiectului jenant? În primul rând, ținând cont de cauzele uscăciunii, puteți vedea câte afecțiuni pot apărea. Amintiți-vă că aceasta este o problemă care afectează femeile de toate vârstele și adesea o terapie scurtă cu creme sau tablete vaginale este suficientă pentru a scăpa de problema jenantă pentru o lungă perioadă de timp.