examinarea ochilor la un copil
fapte interesante

Ultimile pregatiri de scoala – controlul la oftalmolog

Nu mai e mult pana la inceperea noului an scolar, de aceea parintii cauta cu interes sa achizitioneze cele mai potrivite rechizite si articole specifice pentru copii lor. Din grija si iubire pentru acestia, oricine ar face tot posibilul pentru a le oferi confortul necesar, dar si cele de trebuinta pentru a obtine rezultate cat mai satisfacatoare.

Nu toti constientizeaza insa ca pe aceeasi lista cu rechizitele, imbracamintea si incaltamintea ce trebuie achizitionate trebuie sa se afle si controlul la oftalmolog. Cu atat mai mult ar trebui sa fie avut acesta in vedere in prezent, cand utilizarea dispozitivelor ce emana lumina albastra este la ordinea zilei. Spre suprinderea celor ce ajung cu cei mici la cabinetul oftalmologului dupa ce acuza dureri de cap, printre altele, nevoia de a purta ochelari de vedere copii este tot mai frecventa. Este o realitate actuala destul de trista, cea de a neglija sanatatea vederii si consecintele lipsei de actiune.

Controlul la oftalmolog, o prioritate pentru orice parinte

Da, vizita in cabinetul oftalmologului ar trebui sa devina o prioritate pentru orice parinte. Nu este o actiune ce se impune doar la inceput de an scolar, ci indiferent de perioada. Grija pentru sanatatea ochilor ar trebui sa fie la fel de naturala ca preocuparea pentru sanatatea generala. Sansele de a preveni sau de a trata o afectiune oculara sunt mult mai mari atunci cand este depistata din timp. De altfel si cheltuielile vor fi mai mici atunci cand se iau masuri din timp.

Nevoia de a purta ochelari de vedere copii este tot mai frecventa. Da, un motiv destul de frecvent intalnit este efectul ecranelor luminoase, in fata carora cei mici petrec un timp destul de insemnat – fie ca este vorba despre teme, fie despre joaca. Bineinteles, un bun inceput este limitarea timpului respectiv, luarea unor pauze pentru odihna. Cel care stabileste ca este cazul ca al tau copil sa poarte ochelari de vedere este oftalmologul. In cazul celor de protectie insa, este ideal ca parinte sa iei initiativa si sa ii oferi copilului tau. Desigur, prescriptia specialistului iti va oferi siguranta ca acestia sunt in folosul copilului.

Motivele pentru care ar trebui sa ai in vedere acest lucru inainte de inceperea anului scolar sunt numeroase. Efectele negative ale unei vederi slabe se vor reflecta inevitabil in starea generala a copilului prin simptome specifice, dar si in performantele scolare ale acestuia, puterea de concentrare, etc. Nu trebuie neaparat sa astepti pana observi semne care tradeaza oboseala oculara, precum frecatul ochilor, ochii rosii, durerile de cap, etc.

In urma unui consult de rutina, te poti linisti vizavi de sanatatea ochilor copilului. Recomandat este ca examinarea sa fie efectuata de un oftalmolog pediatru, cu experienta deci in ceea ce priveste varstele fragede, dar si etapele specifice de dezvoltare a vederii. Un exemplu in acest sens este clinica oftalmologica Kidoptik, despre care te poti informa pe site-ul Kidoptik.ro. Ai grija de ochii copilului tau si asigura-te ca ai deja o programare la oftalmolog inainte de inceperea anului scolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *