Tipuri de ten
fapte interesante

Tipuri de ten

Principalele tipuri de piele:

Tenul normal – are aspect fraged, este suplu, fin si plin de elasticitate. Ai un ten normal cand esti sanatos si tanar. In general tenul este normal pana la pubertate apoi are tendinta spre ingrasare sau uscare.

Ten deshidratat – pielea este creponata, lipsita de viata, uscata. Cauze – predispozitie congenitala, alimentatie gresita, ratia de hidratare insuficienta, cura de slabire efectuata gresit. Tulburari endocrine; imbatranire; tratamente cosmetice gresite; exces de soare, aer uscat si vant.

Ten uscat, lipsit de grasime – pielea este finaa, lucioasa, pori foarte putin aparenti si este un ten ce se irita usor. Cauzele unui astfel tip de ten pot fi: deficienta hepatica; tulburari nervoase; alimentatie saraca in lipide; exces de soare si vant; folosirea in exces a sapunului.

Ten gras, lucios – in cazul acetui tip de ten porii sunt deschisi, pielea este lucioasa avand un exces de grasime si poate sa apara acneea. Tenul gras poate fi intalnit la pubertate, menopauza, atunci cand aveti diferite tulburari glandulare sau daca faceti exces de creme grase.

Ten asfixic  -porii sunt dilatati si inchisi (apar punctele negre sau albe). Tenul este excesiv de gras si fainos. Cauzele pot fi: tulburarile glandulare; circulatia defectuoasa a sangelui; exces de lotiuni detergente sau lotiuni pentru degresare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *