Simptomele cistitei
boli atipice

Remedii casnice pentru cistita

Cistita este o boală destul de neplăcută și supărătoare. Se întâmplă mult mai des femeilor decât bărbaților, dar nu înseamnă că partea masculină a societății se poate simți complet în siguranță. Sensibilitatea femeilor la această infecție este legată de structura lor anatomică și, mai exact, de structura uretrei, care este mult mai scurtă decât cea a bărbaților. Prin urmare, posibila intrare de bacterii, viruși și ciuperci este o mare amenințare. Cu toate acestea, merită adăugat aici că cistita nu este o afecțiune atât de gravă.

Caracteristică pentru ea este recurența frecventă și inconvenientul durerii și nevoia de a folosi toaleta frecvent. Remediile casnice pentru cistită se pot dovedi utile în rezolvarea problemei descrise și nu trebuie să necesite angajamente și cheltuieli financiare mari. Mai jos puteți găsi câteva soluții utile. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în cazul acestei boli, un consult medical este extrem de important. Prin urmare, nu ne putem permite să reducem în niciun fel această boală.

Remedii casnice pentru cistita

O vizită la medic este atât de importantă, deoarece acesta vă va ajuta să efectuați testele necesare și, pe baza rezultatelor acestora, să excludeți posibilitatea unor boli mult mai grave care ar putea fi caracterizate prin simptome similare.

Cauza inflamației în această zonă este implantarea bacteriană pe peretele vezicii urinare. Bacteriile pot proveni din origini diferite, dar cea mai frecventă infecție este prin bacterii coliforme (Escherichia coli). Nu este neobișnuit ca cistita să apară împreună cu diverse infecții vaginale și vulvare. Potrivit cercetărilor, aproape 80% din cazurile de cistită sunt cauzate de activitatea sexuală.

Înainte de a trece la remedii casnice pentru cistită , este important să menționăm simptomele acestei afecțiuni. Cea mai caracteristică a acestora este o ușoară senzație de arsură la urinare, dar și nevoia de a merge frecvent la toaletă. Alte semne vor fi trecerea urinei în doze mici, în ciuda senzației evidente de presiune asupra vezicii urinare și, în etapa ulterioară, dureri severe (arsuri) în uretra în timpul și după urinare. Există, de asemenea, o listă cuprinzătoare de sfaturi despre cum să vă protejați de cistită.

Cum se vindecă cistita

Dar cistita – remedii casnice

Dacă vrem să ne protejăm de această infecție neplăcută, trebuie să ne amintim câteva reguli. Una dintre cele mai importante și mai simple este să beți pur și simplu multe lichide pe tot parcursul zilei. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de acumulare a bacteriilor. Urinarea nu trebuie oprită deoarece microorganismele acumulate au condiții foarte bune de reproducere. Igiena este, de asemenea, extrem de importantă – o alegere bună va fi să vă spălați zonele intime de două ori pe zi (din față în spate, ceea ce va împiedica intrarea bacteriilor).

Ce să folosiți pentru cistită în ceea ce privește remediile casnice ? Primul este afine. Are un efect antiinflamator și previne dezvoltarea bacteriilor. Merită să-l folosiți pe cel care este disponibil sub formă de suc (consumul de 2-3 pahare pe zi vă va ajuta cu siguranță).

O altă sugestie este de a folosi băi de încălzire sau infuzii de mușețel și salvie. Cu toate acestea, se recomandă să se abțină de la aditivi de sare și spumă deoarece irită zona uretrală. Amestecul sub formă de infuzie de pătrunjel sau coada calului ajută la combaterea spasmelor vezicii urinare și este antibacterian.

Remedii la domiciliu pentru cistita în timpul sarcinii

În această perioadă specială, ar trebui acordată și mai multă atenție aspectelor de sănătate, deoarece acestea se referă nu numai la mamă, ci și la copil. După ce ginecologul efectuează testele, acesta poate comanda terapia cu afine, dar uneori este nevoie să o întărească cu utilizarea unui antibiotic.

Din fericire, astăzi există multe antibiotice care nu sunt dăunătoare în primele etape ale sarcinii. Merită să ne amintim că frigul intensifică creșterea bacteriilor, prin urmare, ar trebui să se aibă grijă să nu lăsăm locurile sensibile la boală să se răcească.

Alte remedii casnice pentru cistita în timpul sarcinii includ utilizarea uleiului de in în feluri de mâncare precum salate sau pur și simplu pe legume. Acțiunea sa protejează membranele mucoase, îngreunând dezvoltarea bacteriilor din ele. Are și proprietăți antiinflamatorii.

O metodă evidentă, care este de o importanță capitală, este menținerea unui nivel ridicat de igienă intimă. În perioada cistitei în timpul sarcinii (dar nu numai în această perioadă), scăldatul este utilizat de două ori pe zi, folosind săpun ușor.

Remedii casnice pentru cistita la un copil

După cum sa menționat la început, femeile prezintă un risc crescut de a dezvolta cistită. Cu toate acestea, copiii pot fi, de asemenea, susceptibili la aceasta. Într-o astfel de situație, puteți aplica cu ușurință aceleași soluții ca în cazurile descrise mai sus.

Un remediu foarte blând și în același timp bun pentru această boală este o baie cu ace de pin. Se poate prepara astfel: ace de pin recoltate (aproximativ o jumătate de kilogram) se toarnă cu apă clocotită până când sunt complet acoperite de aceasta. Această perfuzie trebuie lăsată câteva minute pentru a înmuia ace. Apoi se toarnă infuzia în cadă.

Dacă acest remediu casnic pentru cistită la un copil se dovedește a fi incomod pentru el, ace de pin pot fi aruncate într-o pungă de pânză pentru a preveni contactul cu pielea. O altă modalitate prin care un copil poate lua cistită este să folosească sticle de apă fierbinte. Acestea ar trebui așezate în jurul perineului și al crucii. Acest lucru nu va răci zonele sensibile ale vezicii urinare.

Tratamentul cistitei la bărbați

Remedii casnice pentru cistită – forum

În multe locuri de pe Internet, și în special pe forumurile tematice dedicate sănătății, puteți găsi o mulțime de informații despre sub-subiecte legate de această boală. Sunt toate reale și utile? Cu siguranță nu, așa că ar trebui să citiți alte surse înainte de a deschide orice forum despre remedii casnice pentru cistită .

În unele cazuri, o consultație medicală poate fi inevitabilă, deoarece cistita tratată necorespunzător se poate dovedi periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră. Mai mult, simptomele care pot fi asociate cu cistita ar putea să nu însemne întotdeauna că de asta avem de-a face acum. Datorită persoanelor care utilizează în mod activ forumuri de sănătate, puteți obține opinii și contacte cu medici care vă pot ajuta în lupta împotriva cistitei. Prin urmare, o vizită la un astfel de forum se poate dovedi cu siguranță valoroasă în acest cont.

Cistita – rezumat

Cistita nu este o afecțiune periculoasă, dar nu trebuie subestimată. Sugestiile și ideile menționate mai sus pentru prevenirea bolii cu remedii casnice s-ar putea să nu fie suficiente. Prin urmare, acestea ar trebui tratate doar ca o sugestie și nu ca o modalitate de a rezolva problema, deși fiecare dintre ele funcționează cu succes și este extrem de eficientă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *