Medicamente pentru reflux și sănătate – cum să vă îngrijiți?
Refluxul este, de asemenea, cunoscut sub numele de boală de reflux gastroesofagian, care este o afecțiune în care acidul stomacal nu revine în mod anormal la esofag, cunoscut și sub numele de reflux. Împreună cu alimentele pe care le mâncasem anterior, acidul clorhidric și enzimele digestive care sunt produse în stomac se întorc și ele la esofag! Atunci simțim o senzație de arsură sau arsuri la stomac. Este cauzată de o defecțiune a sfincterului esofagian inferior.
Majoritatea oamenilor se obișnuiesc doar cu simptomele frecvente ale refluxului acid și iau antiacide care sunt disponibile la ghișeu. Adesea, astfel de oameni nu încep tratamentul și nu renunță la stilul lor de viață și la dieta curentă. Din păcate, însă, această acțiune este o greșeală, deoarece refluxul poate duce la complicații grave.
Există un sfincter între stomac și esofag, care împiedică pătrunderea enzimelor digestive și a resturilor alimentare în esofag, dar permite alimentelor să treacă în stomac. Din păcate, totuși, sfincterul este foarte adesea slăbit, deci încetează să-și îndeplinească rolul în mod corespunzător. Acesta este momentul în care acidul stomacal și alte enzime alunecă înapoi în esofag și vă fac să vă simțiți inconfortabil. Factorii care declanșează boala de reflux acid includ funcția anormală a sfincterului esofagian inferior, golirea gastrică anormală, obezitatea, abuzul de alcool și sarcina. Boala se dezvoltă adesea în cursul bolilor precum diabetul, sclerodermia și tulburările hormonale. Luarea de contraceptive orale este, de asemenea, un aliat pentru formarea refluxului,
Medicamente pentru reflux – cum funcționează?
Cum funcționează? Mușchiul dintre esofag și stomac, sfincterul esofagian inferior, se relaxează atunci când este înghițit, permițând alimentelor să intre în stomac. Mușchiul se contractă apoi imediat, împiedicând alimentele și sucul gastric să curgă înapoi în esofag. Din păcate, uneori sfincterul inferior eșuează și conținutul acid al stomacului revine în esofag.
Simptomele refluxului acid sunt adesea însoțite de arsuri în spatele sternului, hiperaciditate, eructații acide și dureri abdominale superioare. Simptomele cresc atunci când stai întins pe spate, când te apleci și după o masă grasă. Multe simptome sunt deranjante, inclusiv disfagie, durere la înghițire, scădere în greutate și sângerări din esofag. În astfel de cazuri, consultați imediat un medic.
Cum să faci față refluxului acid? În primul rând, ar trebui să vă modificați stilul de viață zilnic! Stilul de a mânca trebuie să fie complet transformat. Ar trebui să vă mâncați mesele mai des, dar în porții mici. Ultima masă a zilei trebuie consumată cu 3 ore înainte de culcare. Este foarte important să evitați alimentele picante și grase și să reduceți cantitatea de citrice și ciocolată pe care o consumați. Ar trebui să nu mai beți băuturi gazoase și îndulcite și să evitați cafeaua. Uitați și de țigări și alcool!
Persoanele obeze ar trebui să reducă greutatea corporală. De asemenea, este util să dormiți pe un pat cu o tăblie ușor ridicată. De asemenea, merită evitată hainele și centurile strânse.
Desigur, utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală care neutralizează sucul gastric, datorită faptului că conțin compuși de aluminiu, calciu, magneziu și acid alginic, aduc o oarecare ușurare, dar utilizarea pe termen lung fără a vizita un medic nu este recomandabilă.

Medicamente pentru reflux și sănătate
Din păcate, o vizită la medic este inevitabilă în cazul refluxului. Se întâmplă adesea ca simptomele de reflux să fie confundate cu simptomele bolii cardiace ischemice și a infarctului miocardic! Este adesea necesară cercetarea cuprinzătoare a bolilor de inimă. În schimb, boala de reflux gastroesofagian este diagnosticată pe baza simptomelor clinice caracteristice și după tratamentul cu un inhibitor al pompei de protoni a avut loc după tratamentul cu un inhibitor al pompei de protoni timp de aproximativ două săptămâni.
În multe cazuri, simptomele persistă mult timp în ciuda tratamentului. Apoi se efectuează gastroscopie. Nu numai că este necesară o schimbare a stilului de viață în boala de reflux. Este necesar și tratamentul farmacologic cu medicamente care reduc puternic secreția de acid gastric, acest grup de medicamente include: esomeprazol, lansoprazol, omeprazol, pantoprazol și rabeprazol. Medicamentele trebuie administrate o dată pe zi timp de 2-4 săptămâni. Dacă această metodă nu funcționează, medicul poate crește doza sau poate adăuga la terapie un alt medicament din grupul blocanților receptorilor de histamină H2, care este luat chiar înainte de culcare, deoarece acest medicament provoacă somnolență. Din păcate, pe lângă somnolență, aceste medicamente provoacă și alte efecte nedorite: iritabilitate, tulburări ale sistemului nervos și tulburări periculoase ale ritmului cardiac.
Cu toate acestea, dacă chiar și astfel de medicamente puternice nu aduc efecte pozitive, trebuie început tratamentul chirurgical. Din păcate, însă, chiar și după o astfel de soluție, aproximativ 50% dintre pacienți necesită în continuare tratament farmacologic!
Femeile însărcinate pot fi tratate numai în scop non-farmacologic, modificându-și stilul de viață și dieta.
Cu toate acestea, puteți utiliza antiacide, care nu sunt absorbite în fluxul sanguin.
Chiar dacă boala trece în cele din urmă, este totuși necesar să continuați o dietă echilibrată.
La pacienții cu boală de reflux avansată, urmărirea endoscopică trebuie efectuată după tratament.
Medicamente pentru reflux – sunt dăunătoare?
Există 4 grupe de medicamente pentru refluxul acid. Două dintre ele pot fi achiziționate fără prescripție medicală. Antiacidele neutralizează acidul clorhidric și cresc pH-ul stomacului. Sărurile de magneziu, aluminiu și calciu sunt medicamente care vin nu numai sub formă de tablete, ci și gume de mestecat și suspensii.
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă sunt inhibitori ai pompei de protoni care scad aciditatea în stomac. Din păcate, au și efecte negative, cum ar fi absorbția redusă a macro- și micronutrienților, cum ar fi magneziul, care poate provoca hipomagneziemie și poate fi asociată cu riscul de infecții de origine alimentară.
Al patrulea grup de medicamente pentru refluxul acid este procinetica. Acestea accelerează mișcarea alimentelor din stomac către alte părți ale tractului digestiv.
Medicamente pentru reflux – efecte secundare
Inhibitorii pompei de protoni sunt foarte populari în boala de reflux. Din păcate, însă, acestea inhibă secreția de acid clorhidric, ceea ce înseamnă că reduc semnificativ cantitatea acestui acid din stomac. Ce înseamnă? Prea mult din acest acid este foarte rar cauza arsurilor la stomac și este adesea cauzată de lipsa acestui acid! Prin urmare, utilizarea unui inhibitor agravează problema și mai mult și prezintă riscul de a slăbi capacitatea de a absorbi nutrienții, ceea ce duce deja la un dezechilibru în echilibrul microbiologic din intestine și la dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. În plus, studiile au arătat că există o asociere cu consumul pe termen lung al unui astfel de medicament și cu riscul de boli de inimă. Testele au arătat că există un risc crescut de atac de cord cu până la 16% la 35 de pacienți. În plus, spun medicii

Reflux – metode naturale
Pe lângă farmacoterapie, merită să introduci metode naturale care vor ajuta la reducerea simptomelor asociate bolii. În primul rând, ar trebui să nu mai mâncați alimente prăjite, greu digerabile și foarte procesate. Nu mâncați în exces și culcați-vă imediat după masă. În timpul somnului, merită să dormiți pe partea stângă, cu o pernă suplimentară sub cap, care va reduce disconfortul.
În meniul zilnic, merită să înlocuiți sarea albă cu sarea himalayană, care este o sare neprelucrată și reglează cantitatea de acid gastric. Consumul de varză acră și consumul de suc de varză vor contribui, de asemenea, la reducerea refluxului acid, deoarece îmbunătățesc metabolismul și ajută la menținerea unei microflore intestinale sănătoase. O linguriță de oțet de cidru de mere ajută la acidificarea stomacului, îl puteți bea chiar dizolvat într-un pahar cu apă. Papaya ajuta, de asemenea, la reducerea simptomelor. Aceste fructe conțin papaină pentru a ajuta la digestia proteinelor, carbohidraților și glutenului. La rândul său, ananasul conține bromelină, care ajută și la digestia proteinelor, este antiinflamator și vă ajută să vă mențineți intestinele funcționând corect. Bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă are, de asemenea, un efect pozitiv asupra refluxului. Sucul de Aloe vera, pe de altă parte, calmează arsurile la stomac și ajută la neutralizarea nivelurilor de acid din stomac. Ghimbirul inhibă dezvoltarea bacteriilor și este, de asemenea, preventiv. Glutamina este un aminoacid care protejează împotriva deteriorării organelor cauzate de bacterii.
Mai presus de toate, însă, fii atent cu alimentele care conțin grâu, lapte, leguminoase și arahide.
Pe termen lung, produsele naturale funcționează mai bine decât un inhibitor. O soluție foarte bună este să beți mușchi de in, care este cel mai bun remediu pentru reflux. Substanțele mucilaginoase conținute în gruel au un efect pozitiv asupra tractului digestiv și facilitează defecația.
Ce, pe lângă substanțele menționate anterior, ameliorează simptomele refluxului? Apă minerală, produse proteice – pește și ouă. Grăsimi animale ușor digerabile, uleiuri vegetale – de preferință ulei de cocos, morcovi fierți, dovleac, sfeclă, spanac, fructe decojite precum piersici, caise, mere și banane. De asemenea, este important să mențineți o greutate corporală sănătoasă și să faceți exerciții fizice în mod regulat.
Ierburile, cum ar fi frunza piciorului, calmează, de asemenea, iritația din esofag, iar floarea de nalbă protejează pereții esofagului și stomacului. Rădăcina de lemn dulce accelerează regenerarea mucoasei, marshmallow calmează iritațiile epiteliului esofagian, iar mușețelul reduce secreția de suc gastric și accelerează regenerarea membranelor mucoase.
Aceste plante trebuie utilizate ca infuzie sau decoct, de preferință în porții mici, de 4 ori pe zi (nu mai des). Dacă consumăm în mod regulat plante medicinale în prima etapă a refluxului, simptomele bolii pot dispărea semnificativ, astfel încât tratamentul farmaceutic va fi inutil. Ierburile naturale în combinație cu o schimbare a dietei sunt foarte bune pentru simptomele neplăcute ale refluxului.