mască de ouă
frumuseţe

Mască de ouă de casă – un remediu pentru părul deteriorat

În ciuda utilizării multor măști și balsamuri, părului tău îi lipsește încă volumul și strălucirea? Sau poate visezi păr frumos până la talie? Există o cale! În îngrijirea de zi cu zi, uneori merită să căutați ingrediente dovedite și mai simple – acestea pot aduce rezultate mult mai bune decât cele mai scumpe produse cosmetice de la farmacie. Unul dintre astfel de produse este oul, care, după cum se dovedește, este utilizat pe scară largă nu numai în bucătărie, ci și în produse cosmetice! Acest produs hrănitor a fost folosit deja în secolul al XX-lea ca balsam natural de păr – măștile și mamele noastre sunt cu siguranță cunoscute măștile pentru ouă . Oul nu numai că hidratează părul, ci îl întărește, accelerând semnificativ creșterea acestuia. În plus, pregătiți o  mască cu adăugarea unui oueste jocul copiilor, iar utilizarea sa zilnică regulată îmbunătățește vizibil starea părului, conferindu-i strălucire și moale. Dacă visezi părul luxuriant, aceasta este soluția perfectă pentru tine! Vă prezentăm cele mai importante proprietăți ale ouălor, precum și rețete pentru măști, datorită cărora veți recâștiga încrederea!

Starea proastă a părului: de unde vine?

păr frumos

Dacă părul tău este departe de a fi perfect, este posibil să faci greșeli fără să știi. Starea proastă a părului dvs. este influențată nu numai de numărul de tratamente pe care le utilizați, ci și de obiceiurile proaste în fiecare zi, inclusiv:

• Temperatura inadecvată a apei – apa prea fierbinte crește părul gras, în timp ce apa rece nu le spală eficient. 

• Uitând să vizitați în mod regulat coaforul – chiar dacă vă creșteți părul, este o idee bună să tăiați vârfurile cel puțin o dată la două luni. 

• Periajul și uscarea părului umed cu un prosop – în timp ce desfaceți părul, merită să așteptați până când este puțin uscat. Este mai probabil ca părul umed să fie deteriorat. 

• Uscare – nu este vorba doar de utilizarea zilnică a unui uscător, de îndreptat sau de fierul de călcat, ci și de expunerea părului la efectele nocive ale soarelui. Dacă sunteți mult la soare, asigurați-vă că folosiți o pălărie, o șapcă sau o batistă. 

• Vopsirea la domiciliu – vopsirea personală a părului reprezintă o mare economie, dar vopselele disponibile la farmacii nu sunt la fel de sigure ca cele folosite de coafori. Dacă doriți să vă vopsiți singur părul, acordați atenție compoziției vopselei. O alternativă excelentă la vopselele care conțin cantități mari de substanțe chimice sunt vopselele naturale pe bază de plante pe bază de henna. 

Proprietățile cosmetice ale ouălor

gălbenuș de ou

Ouăle conțin mulți antioxidanți și minerale, precum seleniu, fier, siliciu, fosfor, iod și sulf. Când vine vorba de utilizare în cosmetică, cele mai valoroase proprietăți se găsesc în gălbenușurile de ou. Acestea conțin acid folic prețios , colină  și leticină  – acesta este ceea ce hidratează și hrănește părul. Gălbenuș sunt bogate în vitaminele A, B, C, și E . Care este operația lor exactă?

• Vitamina B2 – susține procesul de creștere a părului și crește nivelul de fier absorbit, care la rândul său produce hemoglobină. Cu alte cuvinte, joacă un rol foarte important în formarea celulelor roșii din sânge care furnizează oxigen celulelor

• Vitamina B1 – dă strălucire părului și este un remediu excelent pentru opacizarea părului. 

• Vitamina B5 – participă la procesul de reconstrucție a pigmentului părului, amânând efectiv grijuliu. Întărește culoarea și hrănește vizibil părul – de la becuri până la capete. 

• Vitamina B3 – este un ingredient care oferă părului energie și îi întărește tulpinile. 

• Vitamina B 6 – adăugată la multe balsamuri disponibile în farmacii – întărește culoarea părului și conferă strălucire. Este, de asemenea, un medicament pentru dermatita seboreică. 

• Vitamina E – părului îi place! crește aportul de sânge la nivelul scalpului, ceea ce accelerează transportul nutrienților. În plus, reglementez activitatea glandelor sebacee și elimin radicalii liberi care afectează sănătatea părului nostru. Vitamina E trebuie utilizată în cantități mari de către persoanele care își deschid frecvent părul, precum și de la cei care urmează alte tratamente debilitante.

• Vitamina C – deficiențele sale afectează întregul nostru corp, deoarece susține transportul sângelui și, prin urmare, al nutrienților. Din păcate, lipsa vitaminei C determină căderea părului, care este cauzată de slăbirea scalpului. 

Amintiți-vă că părul nostru nu are capacitatea de a stoca singuri substanțe nutritive importante, așa că trebuie să-l suplimentăm în mod constant, nu numai cu dieta potrivită, ci și cu suplimente.

Mască pentru ouă – ce fel de păr va aduce ușurare?

Masca de ou va funcționa perfect pentru părul slăbit de tratamentele de îngrijire zilnică. Dacă utilizați zilnic un uscător de păr sau un îndreptător, firele dvs. vor avea cu siguranță nevoie de hrană. Oul este, de asemenea, o alternativă naturală excelentă la balsamurile și șampoanele artificiale pe care le folosim. O mască de ou este, de asemenea, un remediu pentru părul care nu are volum. Amestecul este recomandat și persoanelor care se luptă cu căderea părului. Ingredientele conținute în ouă reglează activitatea glandelor sebacee, făcându-le un remediu excelent pentru părul excesiv gras. 

Rețete pentru măști folosind un ou

•   Mască pentru ouă și lămâie – aveți nevoie de un ou și jumătate de lămâie pentru ao face. Ingredientele trebuie amestecate bine până se obține o masă omogenă. Apoi aplicați masca pe păr și lăsați-o să acționeze aproximativ 30 de minute, apoi clătiți. Oul și lămâia vă vor da părului volum. În loc de lămâie, puteți folosi și var, care conține o cantitate mare de vitamina A. 

•   Mască pentru ou și miere – o combinație perfectă pentru părul care nu are strălucire și are nevoie de hidratare rapidă. O lingură de miere și o lingură de iaurt natural, precum și gălbenuș sunt suficiente. După amestecare, aplicați masca pe toată lungimea părului sau doar pe vârfuri și lăsați-o pe păr aproximativ 40 de minute. 

•   Mască de ou , oțet de mere  și ulei de ricin  – singurul său dezavantaj este mirosul neplăcut, dar dispare imediat după spălarea părului. Amestecul hrănește profund părul – tot ce aveți nevoie este o lingură de oțet, o lingură de ulei de ricin și un gălbenuș. Uleiul de ricin conține vitaminele E și A, precum și acizi grași omega. Uleiul face părul mai flexibil și rezistent la daune. 

•   Mască pentru ouă și iaurt natural  – o modalitate simplă de a accelera creșterea părului. Masca este foarte ușor de preparat – doar combinați gălbenușul cu două linguri de iaurt natural. 

Sfat important! Folosiți întotdeauna apă călduță sau rece pentru a clăti măștile cu ou. Apa fierbinte poate face oul să „fiarbă”, închizând astfel cuticulele părului. De asemenea, merită să ne amintim să repetăm ​​tratamentul în mod regulat – numai atunci va aduce rezultate de durată. Toate măștile pentru ouă trebuie aplicate pe părul uscat și detașat. De asemenea, acestea trebuie ținute pe păr nu mai puțin de un sfert de oră pentru ca substanțele nutritive să aibă efect. Când folosiți măști, merită să purtați haine „de lucru” care se pot murdări cu ușurință.

Mască de ou pentru păr – recenzii

femeie în rochie galbenă

Măștile de casă devin din ce în ce mai populare. Nu este de mirare – nu numai că sunt eficiente, ci și ieftine. Vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante opinii:

„Părul meu și-a recăpătat strălucirea într-un ritm surprinzător”

„Am încercat multe detalii, dar mulți ani distrugându-mi părul cu vopsele, plăci de îndreptat, bigudiuri și uscătoare suflate mi-au stricat definitiv părul. Am vrut să-l tai scurt și apoi prietenul meu mi-a spus despre masca de ou … și de fapt – două săptămâni au fost suficiente și părul meu a început să strălucească din nou. Nu știam că un mod atât de banal poate face minuni! „

Emilia, 26 de ani

„Iubitele mele îmi invidie din nou coafurile!”

„Aveam părul frumos, strălucitor până la talie, dar am început să-l ușurez – a fost o mare greșeală … Din păcate, nu am avut întotdeauna timp să-mi asigur părul cu toți nutrienții și vitaminele, nu Nu folosiți balsamuri. În cele din urmă, firele s-au răzvrătit – capetele sfâșiate strică fiecare stil. Într-unul din ziare am găsit un articol despre masca pentru gălbenuș de ou și am decis să o încerc. După doar câteva tratamente, părul meu a revenit la starea sa anterioară! Vă recomand! „

Sorina, 34 l .

– Căderea părului? Încearcă-mi drumul! „

„După ce mi-am născut părul, a început să se întâmple ceva teribil – am pierdut cel puțin o mână de păr la fiecare spălare. Am decis să acționez – de la bun început m-am concentrat pe ingrediente naturale. Sora mea a recomandat masca cu adăugarea unui ou. De când am încercat această metodă, părul meu a crescut într-un ritm surprinzător! „

Cosmina, 38 de ani 

Nutriție din interior

Acțiunea cuprinzătoare este foarte importantă în îngrijirea părului. Chiar și cele mai bune măști și șampoane nu vor întări pe deplin părul dacă nu acționăm și „din interior”. De aceea, merită să ajungeți la ouă, care sunt o vitamină bombă pentru părul dvs. și pentru întregul corp – includerea lor în dieta dvs. este o modalitate bună de a completa deficiențele de vitamine. 

Și, un supliment alimentar remarcabil care poate susține și aspectul părului este Follixin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *