Masca cu zmeura – ingrijire naturala pentru zilele de vara!
Vara nu este doar razele calde ale soarelui, ci și timpul pentru zmeura proaspătă! Această delicatesă din fructe, pe lângă faptul că este gustoasă, are și un efect benefic asupra stării pielii noastre. Merita sa renunti la mancarea tuturor zmeurarii pe care le cumparam din cand in cand in favoarea mastilor! O mască de zmeură este o opțiune excelentă pentru oricine dorește să simtă prospețimea fructată!
Beneficiile zmeurii sunt atât de versatile încât veți începe să vă întrebați de ce nu le-ați avut în tot acest timp? Zmeura nu este doar bogată în nutrienți și vitamine care ne îmbunătățesc sănătatea, ci este și o protecție solară naturală.
În trecut, frunza de zmeură a fost folosită ca medicament. În plus, potrivit Centrului Național pentru Informații Biotehnologice, consumul de frunze de zmeură în timpul sarcinii poate scurta timpul de travaliu, poate ajuta la evitarea nașterilor premature sau târzii și poate accelera recuperarea.
La ce mai ajută zmeura? Uleiul din semințe de zmeură funcționează perfect atunci când pielea noastră este tatuată, iar razele puternice ale soarelui ard fără milă și amenință să ne distrugă tatuajele. Merită să vă protejați nu numai cu filtrul, ci și cu zmeură.
Zmeura sunt antioxidanti populari, motiv pentru care extractul de zmeura poate fi gasit in multe produse cosmetice. Antioxidanții sunt o modalitate naturală de a combate ridurile și de a întineri pielea. Vitamina C conținută în zmeură reduce decolorarea, luminează cicatricile și acționează ca o barieră naturală împotriva soarelui.
Zmeura are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, așa că sunt perfecte pentru tenul gras și predispus la acnee. Pe lângă vitamina C, aceste fructe conțin vitaminele A, B și E, care întăresc pielea și, de asemenea, luptă împotriva decolorării.
Zmeura este, de asemenea, bogată în carotenoizi, un pigment vegetal cunoscut că tonifică și îmbunătățește tenul, astfel că tenul va fi strălucitor cu o strălucire sănătoasă după fiecare tratament cu zmeură.

Vitamina C conținută în zmeură sprijină vindecarea și protejează pielea împotriva radicalilor liberi. Zmeura relaxeaza, relaxeaza si imbunatateste nuanta pielii si regleaza secretia de sebum. Asta nu e tot! Zmeura curata foarte bine pielea de impuritati si toxine, iar cosmeticele care le contin ajuta la obtinerea efectului de piele proaspata si stralucitoare.
Zmeura este o sursa bogata de biotina, care este responsabila pentru transportul sulfului in organism. Este un ingredient care face pielea matasoasa si parul luxuriant, gros si stralucitor.
Cele mai valoroase sunt desigur zmeura sălbatică, sau cele din grădina de acasă.
Mască de zmeură pentru acnee
Uleiurile produse de glandele sebacee ale pielii sunt necesare pentru a menține un aspect sănătos și flexibil, dar, ca de obicei, prea multă substanță duce la o catastrofă. Este la fel și cu supraproducția de sebum. Prea mult din acest ulei duce la acnee. Persoanele cu ten gras și predispus la acnee trebuie așadar să își curețe fața atât dimineața, cât și seara și să folosească măști care absorb sebum. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să utilizați demachiante blânde, deoarece produsele picante, din farmacie provoacă cel mai adesea o reacție de protecție a pielii și măresc și mai mult producția de sebum! De asemenea, evitați frecarea puternică atunci când spălați pielea.
Pentru a pregăti o mască care este perfectă pentru pielea predispusă la acnee, ai nevoie de o lingură de zahăr de cocos, o lingură de suc proaspăt de lămâie, iaurt de soia și 5 zmeură. Amestecați toate ingredientele până obțineți o masă netedă. Se aplica pe fata curata cu miscari circulare. Se lasă 20 de minute. Totuși, rețineți – nu folosiți o astfel de mască dacă aveți răni de acnee și leziuni purulente!
Pe lângă utilizarea unei mască de zmeură pe față, merită să bei și ceaiuri de zmeură. Ceaiul din frunze de zmeura are proprietati bactericide puternice si este de ajutor in lupta impotriva acneei si a petelor.
Reteta de masca de zmeura
Reteta tratamentului de infrumusetare cu zmeura este foarte simpla, si o poti face in cateva minute!
Ai nevoie de 6 zmeură spălată, o lingură de fulgi de ovăz și o jumătate de lingură de miere crudă. Mai întâi, amestecați zmeura până se formează o zeamă groasă. Apoi adăugați cerealele și mierea și amestecați totul împreună, de preferință cu un blender. Aplicați amestecul rezultat pe fața și decolteul spălate și umezite. Puteți spăla masca după 5 minute sau o lăsați puțin mai mult pe piele.
O mască foarte populară și ușor de făcut este și o mască de zmeură cu adaos de iaurt. Este suficient să zdrobești 8 zmeură cu o furculiță, iar apoi să le amesteci cu două linguri de iaurt (în varianta vegană, merită să folosești iaurt din soia cu cea mai simplă compoziție, fără zahăr și potențiatori de aromă). Se pune pasta rezultată pe fața spălată și se lasă timp de aproximativ 15 minute.
O altă rețetă pentru o mască de zmeură este o mască cu adaos de ceai verde și fulgi de ovăz. Ceaiul trebuie mai întâi preparat și lăsat să se răcească, apoi amestecați frunzele cu zmeura și petale și aplicați pe piele. Lăsați aproximativ 15 minute.
O mască cu adaos de lapte vegetal este perfectă pentru pielea obosită. Cel mai bine este daca este lapte de migdale sau de cocos, il poti prepara usor singur, dar daca nu avem timp de el, rafturile magazinelor sunt pline cu diverse tipuri de lapte. Cel mai bine este să alegeți unul cu compoziție simplă și fără îndulcitori. Cum să faci o astfel de mască? Amesteca 2 linguri de suc de zmeura cu 3 linguri de lapte. Înmuiați tifon în lichidul rezultat și puneți-l pe față, așteptați să se usuce, apoi spălați-vă fața cu apă călduță.
Cu adaos de turmeric. În medicina tradițională indiană, turmericul este un leac pentru toate. Este folosit pentru tratarea acneei, eczemelor și psoriazisului. Turmericul are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii. O mască cu turmeric uniformizează nuanța pielii. Adaugă zmeură la turmeric și bucură-te de pielea plină de strălucire. Pasează 5 zmeură, adaugă linguriță de suc de lămâie, două lingurițe de turmeric și 2 lingurițe de miere. Aplicați masca rezultată pe față, decolteu și gât și așteptați aproximativ 15-20 de minute. După acest timp, clătiți cu apă călduță. O astfel de mască luminează perfect decolorările și uniformizează nuanța pielii. Mierea, pe de altă parte, este un hidratant puternic.
O altă rețetă recomandată de zmeură este o mască cu adaos de argilă roșie. Această argilă este renumită pentru proprietățile sale de curățare, are efect de degresare și strânge delicat porii. O astfel de mască este ideală pentru tenul gras. De asemenea, este recomandat pentru piele cu probleme, acnee și vasculare. Într-un castron mic, pisează câteva zmeură cu o furculiță, adaugă la ele argilă roșie pentru a face o ciupercă. Amesteca totul, apoi adauga 2 linguri de ulei de argan sau ulei de jojoba. Amestecați până obțineți o pastă groasă, aplicați masca pe față, gât și decolteu. Păstrați masca pe față până când nu se usucă. Cu toate acestea, dacă masca începe să se usuce, puteți pulveriza pielea cu orice hidrolat (trandafirul sau levănțica vor fi perfecte). Argila roșie în combinație cu zmeura garantează o piele netedă și fermă.

Masca care va da stralucire pielii este o masca cu adaos de suc de lamaie. Pasează o mână de zmeură proaspătă cu o furculiță și adaugă câteva picături de suc de lămâie. Aplicați masca pe pielea curățată și clătiți cu apă călduță după aproximativ zece minute. Aceasta este o doză foarte mare de vitamina C care vă va lumina și împrospăta pielea.
Pe lângă măștile de zmeură, merită să faci și un peeling de zmeură. Combinați un castron de zmeură zdrobită cu patru linguri de zahăr de trestie sau de cocos (se poate folosi și sare, dar pielea poate ustura după ea). Adăugați o linguriță de ulei de măsline (neapărat presat la rece, nerafinat). Amesteca totul foarte atent si aplica scrubul pe pielea umeda a fetei si a corpului. Daca ai tenul cuperoza, nu freca scrubul pe fata, ci aplica-l usor cu varful degetelor! Dacă sunteți proprietarul unui ten normal, gras sau mixt, faceți un masaj pentru câteva minute. Un astfel de peeling netezește și curăță perfect pielea.
De asemenea, merită să faceți un tonic de casă folosind zmeură. Se toarnă o jumătate de pahar de zmeură cu o jumătate de pahar de vodcă simplă, se toarnă într-un borcan închis ermetic și se lasă deoparte timp de trei săptămâni într-un loc întunecat. După acest timp, strecoară tonic printr-o strecurătoare și amestecă-l cu aceeași cantitate de apă curată. Tonicul este acum potrivit pentru spălarea și împrospătarea pielii!
Proprietățile măștii de zmeură
Tratamentele cu zmeura sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, dar sunt cele mai potrivite pentru tenul gras, mixt si predispus la acnee. Masca de zmeură împrospătează pielea, desfunda porii, reduce punctele negre și redă un aspect strălucitor. În plus, are efect hidratant, este perfect pentru căldura verii, care poate usca pielea și o poate lipsi de strălucire. Zmeura previne iritatiile si protejeaza pielea de soare. Antioxidanții conținuți în zmeură ridurile superficiale, liniile fine și ușurează decolorarea cauzată de vârstă.
Antioxidanții din zmeură ajută la prevenirea efectelor nocive ale soarelui, cum ar fi înroșirea pielii. Zmeura inhiba productia de melanina la nivel intracelular, prin urmare zmeura poate fi un potential agent de albire a pielii, motiv pentru care se gaseste adesea in produsele cosmetice care ofera luminozitate pielii. Multe creme de protecție solară și minerale conțin ulei de zmeură, care îmbunătățește tonusul pielii și protejează împotriva radiațiilor UV.
Elagotaninele de zmeura au efect antioxidant si protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature.
Zmeura este, de asemenea, un ingredient în preparatele antibacteriene din plante pentru a trata o varietate de afecțiuni. Foarte des sunt prescrise pentru tratamentul unor boli precum eczema! Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, uleiul din semințe de zmeură poate ajuta la tratarea eczemelor. S-a descoperit că semințele de zmeură sunt, de asemenea, o sursă de acizi grași Omega-3 și Omega-6, iar aplicarea acestora pe piele poate ajuta și la tratarea psoriazisului.
Masca cu zmeura imbunatateste starea pielii uscate si deshidratate. În plus, ne uniformizează culoarea pielii și o tonifică perfect. Merită să folosești măști de zmeură de casă de cel puțin trei ori pe săptămână și cu siguranță îi vei observa beneficiile după scurt timp!