îmbrăcăminte strânsă
fapte interesante

Îmbrăcăminte strânsă – tendințele modei contemporane și impactul acestora asupra sănătății umane

Nivelul de conștientizare a impactului hainelor purtate asupra sănătății unei persoane nu este încă foarte ridicat. Oamenii care aleg orice îmbrăcăminte prea strânsă la cumpărături reprezintă adesea o amenințare pentru propria sănătate, fără să știe chiar asta. Aspectul aparent mai subțire al corpului lor poate depăși efectele purtării unor astfel de îmbrăcăminte, dar numai temporar, deoarece poate afecta corpul într-un mod destul de vizibil și puternic simțit. Nu este nimic în neregulă dacă avem haine strânse pentru oaspeți în multe dulapuri, dar ar trebui să le purtăm cu înțelepciune. 

Povestea unei femei poate fi un avertisment. În timp ce își ajuta prietena să se miște, purta blugi strâmți. În timp ce transporta diverse obiecte, ea s-a aplecat și se ghemui în mod repetat. Astfel de mișcări frecvente au cauzat umflături musculare, care au fost agravate de presiunea asupra hainelor. După o zi lungă la întoarcere, umflarea mușchilor i-a cauzat amorțirea picioarelor, atât de rău încât a trebuit să meargă la spital. Există rabdomioliză, ceea ce înseamnă deteriorarea mușchilor striați.

Este demn de remarcat aici că mușchii care își măresc volumul și sunt limitați în același timp (de exemplu, de materialul de haine sau ipsos) pot fi deteriorați. Acest lucru se datorează faptului că fluxul de sânge este blocat.

îmbrăcăminte strânsă - când se poartă

Care este efectul îmbrăcămintei strânse asupra performanței musculare?

După cum arată cazul descris mai sus, îmbrăcămintea strâmtă poate fi o problemă. Cu toate acestea, situația descrisă este foarte rară. Trebuie remarcat faptul că persoanele (în special femeile) care acordă multă atenție aspectului corpului lor și poartă pantaloni care îmbunătățesc aspectul abdomenului și șoldurilor sunt mult mai susceptibile de a suferi de o afecțiune numită parestezie.

Parestezia este o afecțiune care este asociată cu amorțeală la nivelul membrelor și cu o senzație de furnicături în jurul lor. De obicei dispare la fel de repede pe cât apare. Merită să vă întrebați dacă ar fi mai bine să vă îmbunătățiți aspectul cu exercițiile fizice și dieta decât să riscați leziuni musculare purtând haine prea strânse. Dacă durerea mușchilor este suficient de severă atunci când îndreptați piciorul sau există slăbiciune în mușchi și există o umflare puternică a mușchilor, înseamnă că ar trebui să renunțați la purtarea pantalonilor strânși (strânși).

Acest lucru se datorează faptului că astfel de simptome înseamnă că apare la o persoană care suferă de sindromul compartimentului.

De unde a venit moda de a purta pantaloni strâmți?

În zilele noastre, un număr tot mai mare de oameni (în special femei) aleg acest tip de pantaloni. Acest lucru se datorează probabil mai multor factori, inclusiv faptul că acești pantaloni de multe ori arată bine și sunt populari într-o grupă de vârstă selectată. Moda pantalonilor strânși își are rădăcinile în anii 1950. Așa au început să se îmbrace vedete precum Marylin Monroe.

Bărbații au adoptat această modă în jurul anilor 1970, unde pantalonii strâmți au început să fie populari printre muzicienii rock’n roll din acea vreme. Precursorii purtării lor au fost Mick Jagger și mulți muzicieni din alte formații care adesea le-au combinat cu jachete de praf. Fără îndoială, acest stil vestimentar a fost asociat cu un stil de viață rebel, care era adesea reprezentat de tineri.

Astăzi, tuburile populare au atât suporteri, cât și adversari. Indiferent de valoarea lor de modă, merită luată în considerare purtarea lor într-un unghi puțin mai larg. De asemenea, merită menționat faptul că majoritatea producătorilor de pantaloni au o gamă largă de stiluri similare cu pantalonii de tip tub, dar sunt puțin mai slabi, ceea ce le face o alternativă excelentă.

Influența îmbrăcămintei asupra potențelor

Desigur, acest subiect se referă doar la bărbați. În plus, este un grup care prezintă un risc deosebit de efecte negative asupra sănătății cauzate de purtarea unor haine slab alese și prea strâmte. După cum se dovedește, hainele strânse vă pot afecta potența. Acest lucru se datorează comprimării pelvisului care poate provoca infecții în tractul urinar prin incontinență urinară.

Pe de altă parte, problemele cu potența sunt cauzate de presiunea asupra scrotului de către pantaloni sau chiloți strânși. Presiunea asupra acestor locuri duce adesea la o temperatură ridicată a testiculelor. Și acest lucru afectează negativ sperma și calitatea acestora. Nu se poate spune că influența îmbrăcămintei asupra potenței este direct negativă, dar purtarea unor astfel de îmbrăcăminte poate duce, de exemplu, la comprimarea testiculelor, ceea ce se traduce prin probleme în producția de testosteron de către aceștia.

După cum știți, testosteronul afectează, printre altele, potențele, care pot contribui cumva la problemele din acest domeniu. Cu toate acestea, ar trebui prezentate și evidențiate în mod clar alte riscuri pentru sănătate legate de îmbrăcămintea strânsă frecventă.

îmbrăcăminte strânsă și modă

Îmbrăcăminte strânsă și potențial – Alte pericole

Purtarea de haine strâmte nu va contribui direct la potența masculină. Cu toate acestea, poate avea o influență parțială asupra acestuia. În acest aspect, există un alt risc pentru sănătate care afectează din ce în ce mai multe persoane, inclusiv nu numai bărbații. În plus față de pericolele menționate mai sus, adică probleme musculare și posibilitatea producerii de testosteron afectate, există și riscuri pentru sănătate, cum ar fi:

  • Tulburări circulatorii – împiedică și uneori împiedică buna funcționare a mușchilor, dar poate duce și la formarea de vene varicoase, care arată ca venele de păianjen vasculare. Vasele de sânge comprimate nu funcționează corect, ceea ce determină apariția unor semne de naștere inestetice pe corp.
  • Probleme digestive – îmbrăcăminte prea strânsă, cum ar fi pantalonii, care exercită și presiune asupra zonei abdominale. Aceasta poate apărea ca greață.
  • Retenție de lichide – Aceasta se manifestă prin edem și umflături la nivelul membrelor și este cauzată de presiunea pantalonilor strânși.
  • Probleme de spate – Pantalonii strâmți fac mult mai dificilă mișcarea șoldurilor și a măduvei spinării. Coloana vertebrală din coloana lombară trebuie să facă o cantitate mai mare de muncă care provoacă o sarcină.

Desigur, nu este vorba doar despre pantaloni, ci și despre, de exemplu, fuste înguste care îi obligă pe femei să se miște nefiresc.

Purtând tuburi – dar cu capul

Impactul negativ asupra sănătății hainelor care ne plac cel mai mult nu înseamnă neapărat sfârșitul purtării lor. A purta pantaloni strâmți sau strâmți pentru o perioadă scurtă de timp și, ocazional, nu va avea impact asupra sănătății dvs. într-un mod mai serios. A purta pantaloni strâmți eleganți pentru o ocazie specială va fi un „mijloc de aur” excelent. O altă alternativă la pantalonii denim strânși pot fi cei din material elastic. Datorită acestui fapt, mușchii și pielea vor putea lucra fără restricții.

În ciuda schimbărilor în canoane în modă, tipul de îmbrăcăminte discutat în acest articol este încă popular. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de aspectele negative ale purtării. Desigur, nu este necesar să excludeți și să eliminați complet perechile preferate de pantaloni din garderobă dacă procedați cu înțelepciune în timp ce ascultați corpul. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, dacă nu au apărut probleme până acum, nu înseamnă că nu vor lovi cu forță sporită în viitorul apropiat. În acest caz, tratamentul sau reabilitarea petelor inflamate se poate dovedi dificil și costisitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *