Hiperhidroza provoacă transpirație excesivă
Hiperhidroza este o problemă care afectează din ce în ce mai des atât bărbații, cât și femeile.
Această boală poate fi cauzată de mulți factori și nu toată lumea realizează că poate fi limitată. Confortul redus nu este singura problemă cu care se confruntă persoanele care suferă de hiperhidroză. Prin urmare, merită să aflați mai multe despre problemă, să verificăm ce surse sigure ne spun despre hiperhidroză și să verificăm ce anume ne poate ajuta cu această problemă. Cu toate acestea, înainte de a merge mai departe, merită să cunoaștem elementele de bază ale acestei boli, cum este împărtășită și pe cine afectează.
Ce este transpirația?
Probabil că unii dintre voi vă întrebați ce și de ce este nevoie de transpirație. Ei bine, este o substanță care este 99% apă. Transpirația este secretată de glandele sudoripare, dintre care corpul nostru are două tipuri: glande ecrine și apocrine. Primele se găsesc pe aproape toată pielea, iar transpirația secretată de ele este inodoră și incoloră. În ceea ce privește glandele apocrine, acestea sunt situate în jurul zonelor intime, în jurul axilelor și, bineînțeles, în zona inghinală. Transpirația secretată de aceste glande este foarte intensă și are o consistență diferită. Aceste glande devin active în timpul pubertății.
Cauza hiperhidroza
Cauzele hiperhidrozei nu sunt pe deplin cunoscute. De remarcat, totuși, multe studii indică o defecțiune a sistemului autonom responsabil de producerea de transpirație. Factorii care pot afecta apariția hiperhidrozei provin atât din mediul extern, cât și din corpul nostru. Mai mult de jumătate dintre persoanele care suferă de această afecțiune suferă din motive genetice. Când vine vorba de cauze interne, putem distinge cauzele fiziologice, care includ activitatea fizică, emoțiile intense sau chiar consumul anumitor alimente.
A doua categorie de cauze interne este boala. Aici trebuie luate în considerare probleme precum tulburările hormonale (hipertiroidismul sau diabetul), tulburările neurologice, infecțiile (atât bacteriene, cât și virale), otrăvirile și chiar unele tipuri de cancer (exemplele pot fi boala Hodgkin sau tumora suprarenală).
Pe lângă factorii interni, foarte importanți sunt și factorii de mediu. Aici putem, desigur, să evidențiem stresul, care este una dintre cele mai mari probleme ale ultimilor ani. Stresul, fie că este cauzat de muncă, școală, facultate, probleme de familie sau orice alt aspect al vieții noastre, poate duce la hiperhidroză emoțională. Acest tip de hiperhidroză ne provoacă disconfort în aceeași măsură. O soluție foarte bună într-o astfel de situație este să luați tranchilizante. O altă opțiune este psihoterapia.
Unde poate apărea transpirația excesivă?
Afecțiunea asociată cu transpirația excesivă apare de obicei pe tot corpul. Desigur, asta nu înseamnă că această problemă va apărea peste tot cu aceeași intensitate. Foarte des ne plângem de hiperhidroza care apare local. Axile, organe genitale, vintre, cap, picioare sau mâini. Cel mai adesea, însă, avem de-a face cu două varietăți de transpirație excesivă – prima afectează axilele, iar a doua afectează mâinile și picioarele.
Hiperidroza capului
Dacă vă întrebați cum să tratați hiperhidroza capului, merită în primul rând să efectuați un istoric medical adecvat. Desigur, cea mai bună soluție va fi un diagnostic de către un specialist, și anume un dermatolog. Medicul de piele este cel care se va asigura că avem de-a face cu adevărat cu hiperhidroza capului. Hiperhidroza de pe scalpul nostru se manifestă mai întâi în timpul pubertății. Acesta este momentul în care apar primele probleme cu transpirația excesivă. Acest lucru se datorează în principal stresului, dar și emoțiilor puternice sau efortului crescut. Uneori, transpirația excesivă a scalpului este, de asemenea, un simptom al problemelor cardiace. Poate fi, de asemenea, un simptom al bolii Parkinson, tuberculozei, cancerului sau diabetului.
Problemele menționate mai sus sunt motivul pentru care ar trebui să fii examinat amănunțit de un medic. Hiperhidroza nu trebuie tratată cu remedii la domiciliu, deoarece, așa cum s-a descris mai sus, poate fi începutul unei boli grave care trebuie combătută cu mijloace adecvate. Desigur, putem ajuta în tratamentul hiperhidrozei capului, de exemplu, respectând recomandările de igienă, pregătind infuzii de plante, luând vitamine B sau pur și simplu făcând un ceai calmant. O altă idee pentru a combate transpirația excesivă a scalpului este să luați sedative și anticolinergice. O altă soluție alternativă este botoxul. Acest tratament ne permite să ne bucurăm de o transpirație redusă a pielii timp de aproximativ 4-6 luni și nu lasă urme. mai important,
Hiperhidroza axilară
Hiperidroza axilară este cel mai frecvent tip de hiperhidroză locală chiar lângă cap. Ca si in cazul capului, diagnosticul trebuie pus de medicul dermatolog, pentru ca tocmai de la un specialist vom afla daca este vorba de hiperhidroza axilelor, daca este cu adevarat nevoie de tratament, sau daca simpla preventie si igiena corespunzatoare sunt suficiente. Cu toate acestea, merită să știți ce să faceți pentru a evita problemele cu transpirația excesivă a axilelor.
Puțini știu, dar părul de la subrat este motivul pentru care transpirația nu numai că apare acolo, dar rămâne și acolo. De aceea se recomandă epilarea axilelor, datorită căreia vom scăpa de una dintre cauze.

Hiperhidroza – wikipedia sau alte surse?
Unde pot afla mai multe despre aceasta afectiune? Definiția hiperhidrozei de pe Wikipedia și informațiile suplimentare conținute acolo ne vor ajuta în lupta împotriva acestei probleme? Ei bine, este greu de spus fără echivoc dacă o astfel de sursă ne poate ajuta cumva să găsim răspunsuri la întrebările care ne deranjează. O soluție mult mai bună va fi să verificăm forumul de hiperhidroză, pe care îl găsim multe pe internet. Firele speciale, în care vorbesc persoanele direct afectate de această boală, ne vor ajuta cu siguranță mai bine decât un site web fără cunoștințe de specialitate pe acest subiect.
Cum să tratați hiperhidroza la copii?
Ce medicamente pentru hiperhidroză vor fi cele mai bune pentru hiperhidroză la copii? În multe cazuri, medicamentele sunt responsabile pentru transpirația excesivă. Din acest motiv, este important să consultați un medic în primul rând pentru un diagnostic profesional. Apoi, specialistul va selecta tratamentul adecvat, datorită căruia nu va fi necesară utilizarea medicamentelor pentru hiperhidroză. Printre tratamentele posibile, merită luată în considerare iontoforeza (o procedură care implică introducerea de ioni folosind un curent electric), utilizarea agenților topici (antiperspirante, cum ar fi antiperspirante). De foarte multe ori, părinții uită de preparatele speciale cu efect local, care funcționează mult mai bine decât antiperspirantele obișnuite și sunt sigure pentru copil. De asemenea, nu trebuie să uităm de metode mai directe, precum injecțiile cu toxină botulină sau intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, ambele metode sunt dureroase și sunt rareori utilizate pentru hiperhidroză la copii.
rezumat
Hiperhidroza este o boală comună care afectează peste 3% din populația lumii. Ne aduce mult disconfort și, dacă este lăsată netratată, ne poate împiedica semnificativ viața de zi cu zi. Merită să ne amintim, însă, că nu contează dacă avem de-a face cu hiperhidroză emoțională, care a fost cauzată de factori de mediu, sau hiperhidroză internă – ar trebui să mergi la un specialist și să ai grijă de tratament.