yerba mate
fapte interesante

Fenomenul yerba mate – de ce să-l bei?

Yerba mate este o băutură originară din America de Sud care are milioane de entuziaști în întreaga lume. Yerba are efecte pozitive asupra organismului și, după cum se pare, poate fi folosită pentru a înlocui cele mai populare băuturi – ceaiul și cafeaua. Dacă vă întrebați de unde să cumpărați yerba mate și de ce merită să o introduceți în viața de zi cu zi, acest articol vă va clarifica cu siguranță îndoielile. Vă invităm să îl citiți!

Ce este yerba mate?

Yerba mate este o infuzie preparată din frunze și tulpini uscate de hrișcă paraguayană, o plantă care se găsește în mod natural în America de Sud. Este o băutură cu o tradiție îndelungată, care și-a câștigat fani în întreaga lume datorită gustului său original și efectului său asupra organismului. Metoda de preparare este diferită de cea a ceaiului și a cafelei, pe care le cunoaștem prea bine – spre deosebire de ceai și cafea, yerba mate uscată nu trebuie turnată peste apă clocotită – majoritatea tipurilor se prepară folosind apă la o temperatură de până la aproximativ 80 de grade Celsius. O trăsătură caracteristică a yerba mate tradițională este o amărăciune vizibilă, dar subtilă, în gust. În zilele noastre, yerba mate aromatizată este, de asemenea, foarte populară – în ceaiul uscat se adaugă, de obicei, ierburi sau fructe.

mate yerba

Yerba mate și efectele sale asupra organismului

Cu toate acestea, gustul original nu este singurul avantaj al yerba mate. Se pare că infuziile realizate din zacusca paraguayană au efecte foarte pozitive asupra organismului. Printre cele mai apreciate proprietăți ale yerba se numără conținutul său ridicat de cofeină, datorită căruia mate are un efect stimulator. Din acest motiv, yerba mate este adesea comparată cu ceaiul și cafeaua. Cu toate acestea, efectul stimulator al yerba durează mult mai mult decât după ce se consumă celelalte două băuturi. În plus, mate este o sursă excelentă de magneziu și alte minerale, în timp ce cafeaua poate provoca eliminarea acestora din organism. Un alt avantaj al yerba mate este conținutul ridicat de polifenoli responsabili de proprietățile sale antioxidante. Acest lucru înseamnă că yerba favorizează lupta împotriva radicalilor liberi responsabili de apariția cancerului și, de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire a organismului.

De unde să cumpărați yerba mate?

Dacă vă întrebați de unde puteți cumpăra yerba mate din Paraguay, cea mai bună direcție ar fi magazinul online de yerba mate MateMundo.ro. În gama sa vastă, veți găsi zeci de tipuri de mate clasic și aromatizat, precum și o gamă largă de accesorii necesare pentru prepararea și consumul infuziilor. Pentru cei care vor să își ofere un plus de energie și să se susțină în lupta împotriva oboselii, le recomandăm uscăturile cu aditivi stimulanți create special pentru ei. Pentru începători, yerba mate paraguayană Guarani Energia este o opțiune excelentă. Este un amestec uscat de frunze, bețișoare și praf, aromat și ușor afumat, îmbogățit suplimentar cu guarana stimulantă, care îi conferă o aromă delicat fructată. Brazilian Verde Mate Green Energia este o alternativă bună – frunzele uscate tăiate grosier sunt completate de adaosul de guarana, fructe de goji și floare de gălbenele, permițând ca notele de aciditate să se îmbine cu gustul dulce, garantând o doză solidă de stimulare și răcorire. Indiferent de produsul pentru care vă decideți, atunci când cumpărați de pe MateMundo.ro, puteți fi siguri de cea mai bună calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *