Exerciții înainte de naștere – cum să le faci pentru a nu-ți face rău pe tine și copilul tău?
Faceți această experiență uimitoare. Cu toate acestea, cu condiția ca femeia să fie pregătită corespunzător pentru aceasta. Pentru a face nașterea mai ușoară și mai rapidă, viitoarea mamă ar trebui să aibă grijă de întărirea mușchilor abdominali și a planșeului pelvian. Cu câteva săptămâni înainte de nașterea bebelușului, o femeie trebuie să exerseze respirația. Exercițiul regulat al exercițiilor special selectate pregătește corpul pentru exerciții. În plus, antrenamentul sensibil aduce beneficii sănătății bebelușului. Dacă travaliul este aproape, asigurați-vă că faceți mișcare. Datorită lor, îți vei aminti ziua nașterii copilului tău pentru tot restul vieții. Nu uitați să nu vă suprasolicitați și să vă asigurați că starea dvs. permite exerciții ușoare înainte de travaliu.
Exerciții înainte de naștere – ai grijă de tine în timpul sarcinii!
Doamnelor le este adesea frică de naștere. Oricum, nu e de mirare. Efortul care vine cu acesta este extrem de obositor. Pentru ca nașterea să meargă fără probleme, trebuie să vă pregătiți pentru aceasta. Indiferent în ce lună de sarcină te afli, ar trebui să ai grijă de tine. Dieta corectă, relaxarea frecventă și exercițiile fizice facilitează nașterea și susțin dezvoltarea copilului dumneavoastră. Trebuie să vă amintiți că tot ceea ce faceți în timpul sarcinii vă afectează nu numai corpul, ci și cel al bebelușului. Binele unui copil mic este, fără îndoială, cea mai mare motivație de a acționa. Datorită exercițiilor fizice regulate, mușchii vor deveni mai flexibili. În plus, vor fi mai durabile. Întărirea mușchilor va îmbunătăți semnificativ travaliul. Antrenamentul în timpul sarcinii face mai ușoară pentru o femeie să-și recapete capacitatea fizică completă după naștere, ceea ce îi face mai ușor să aibă grijă de bebeluș. Trebuie menționat faptul că o naștere rapidă este mai puțin obositoare nu numai pentru mamă, ci și pentru bebeluș. Munca pe termen lung prezintă riscul de complicații. Prin urmare, în timpul sarcinii, o femeie ar trebui să facă tot posibilul pentru ao îmbunătăți.

Înainte de a începe exercițiile
Înainte de fiecare, chiar și cel mai ușor antrenament, trebuie să vă pregătiți corespunzător. Mai ales dacă sunteți gravidă. Dacă doriți doar să vă începeți aventura cu exerciții fizice, trebuie să vă amintiți că, înainte de ao face, ar trebui să consultați ginecologul care se ocupă de sarcina dumneavoastră. Medicul va verifica dacă copilul este în regulă și dacă există contraindicații pentru a începe antrenamentul. De asemenea, specialiștii sfătuiesc adesea viitoarele mame despre cele mai bune exerciții în timpul sarcinii. Uneori, ginecologii explică, de asemenea, efectele asupra corpului a diferitelor tipuri de exerciții și care dintre ele sunt cele mai eficiente. Dacă aveți îndoieli, continuați și spuneți medicului dumneavoastră despre ele. Dacă ginecologul nu indică nicio contraindicație pentru exerciții fizice, mergeți la școala de naștere. Instructorii profesioniști vă vor arăta cum să vă exercitați acasă și cum să vă pregătiți cel mai bine pentru naștere. Va fi minunat dacă reușiți să vă convingeți partenerul să se antreneze împreună. Cu toate acestea, nu este necesar. Odată ce ați înțeles ce este antrenamentul respirației și al mușchilor individuali, puteți începe să vă exercitați acasă. Nu uitați să nu vă suprasolicitați. Deși exercițiile pentru femeile însărcinate nu necesită mult efort, sunt destul de obositoare. Mai ales chiar înainte de a naște.
Exemple de exerciții pentru femeile însărcinate înainte de naștere
Efectuarea de exerciții de întărire face ca femeile să muncească mult mai ușor. Prin urmare, ar trebui să vă antrenați în mod regulat în timpul sarcinii. Potrivit specialiștilor, merită să vă exercitați respirația, mușchii pelvisului și mușchii abdominali înainte de a naște. Ce exerciții sunt potrivite pentru dvs. depinde în mare măsură de sănătatea dvs. Dacă sarcina dumneavoastră este expusă riscului, renunțați la exercițiile care necesită mult exercițiu și efort. Când vine vorba de siguranța bebelușului, este mai bine să nu-ți asumi niciun risc. În cazul în care nu vă puteți mișca mult, exersați doar respirația. Chiar și cele mai simple exerciții în timpul travaliului vă vor ajuta cu siguranță. Dacă nu sunteți sigur dacă vă puteți antrena, cel mai bine este să solicitați opinia medicului responsabil cu sarcina. Un specialist vă va examina amănunțit și vă va sugera ce exerciții într-o stare dată vor fi cele mai potrivite. Femeile gravide acordă cea mai mare importanță antrenamentului respirației și întăririi mușchilor Kegel. Mai jos sunt câteva sfaturi și sfaturi cu privire la exercițiile selectate.
Exerciții de respirație
Înainte de a naște, merită să învățați să respirați conștient. Dacă mergeți la școala de naștere, acestea vă vor arăta cum să faceți cel mai bine. Cel mai adesea în timpul nașterii se recomandă respirația folosind tehnica diafragmei. Cu toate acestea, unele școli predau și alte metode de respirație. Se spune că cel mai bine este să respiri încet și foarte profund în timpul terminării. Această tehnică facilitează foarte mult travaliul și o accelerează puțin. Practicați respirația în mod regulat în timpul sarcinii. În timpul antrenamentului, încearcă să fii cât mai relaxat posibil.
Exerciții înainte de naștere pe minge
Este foarte important să vă exercitați mușchii podelei pelvine în timpul sarcinii. Antrenamentul sistematic vă permite să le consolidați, ceea ce oferă rezultate pozitive nu numai în timpul nașterii, ci și mai târziu în viață. Pentru femeile care își antrenează mușchii Kegel în timpul sarcinii, soluția este mai puțin dureroasă. Întărirea mușchilor facilitează expulzarea bebelușului, astfel încât întregul timp de muncă este mult mai scurt. După ce micuțul tău se naște, nu înceta să faci mișcare. În acest fel, după naștere, tu și partenerul dvs. vă veți bucura de sex chiar mai mult decât oricând. Exercițiile de podea pelviană se efectuează alternativ prin contractarea și relaxarea lor. Pentru ușurință în utilizare, le puteți face cu mingea. Când o așezați între genunchi, strângeți-i alternativ și eliberați-i. Exercițiile cu mingea înainte de naștere pregătesc perfect corpul pentru efortul asociat cu împingerea,
Exerciții de relaxare
Activitatea fizică în timpul sarcinii are un efect pozitiv asupra cursului nașterii, dar și asupra dezvoltării copilului. Desigur, numai în rațiune. De dragul celui mic, puteți face câteva exerciții de relaxare de mai multe ori pe săptămână. Amintiți-vă că în timpul sarcinii, orice stres vă afectează negativ copilul. Din acest motiv, încearcă să devii nervos cât mai puțin posibil. Faceți câteva exerciții de relaxare în zilele stresante. Yoga va funcționa cu siguranță pentru relaxarea corpului și a sufletului. De asemenea, vă puteți relaxa în timp ce vă plimbați sau la piscină. Înotul nu numai că te relaxează, dar îți exercită și mușchii. Deci, dacă îți place să mergi la piscină, nu-ți refuza plăcerea. Cu excepția cazului în care medicul vă sfătuiește împotriva acestei forme de activitate.
Exercițiu fizic înainte de naștere acasă – Beneficiile activității
Exercitarea regulată a respirației și a mușchilor individuali înainte de naștere are multe beneficii. Desigur, cu condiția ca sarcina să se dezvolte lin. Mulțumită activității:
- nașterea este de obicei mai scurtă,
- umplerea bebelușului în timpul travaliului este adesea mult mai ușoară,
- este mai ușor pentru viitoarele mame să se relaxeze,
- după naștere, copiii primesc mai multe puncte Apgar,
- actul sexual după naștere le oferă celor doi parteneri mai multă plăcere,
- efortul de a umple un bebeluș este mai puțin obositor.
Dacă sunteți gravidă, încercați să faceți mișcare, chiar dacă nu ați fost foarte activă până acum. Amintiți-vă că antrenamentul selectat corect vă va ajuta nu numai pe dvs., ci și pe bebeluș.
Învață să te relaxezi
Exercițiile pentru mușchi și respirația pentru femeile gravide sunt extrem de importante. Datorită lor, viitoarele mame trec prin muncă mai repede și puțin mai ușor. Cu câteva săptămâni înainte de livrare, totuși, merită să vă exersați și capacitatea de relaxare. Este foarte important în timpul travaliului să te poți relaxa între contracții. Când mușchii sunt tensionați, devine mai dificil să împingi bebelușul afară, ceea ce face soluția mult mai lungă. Dacă doriți să evitați travaliul prelungit, învățați să vă relaxați. Descoperiți ce vă permite să vă relaxați. Poate că gândirea la vacanță, mâncare bună sau la o plimbare plăcută are un efect relaxant asupra ta. Relaxarea este la fel de importantă în timpul travaliului ca și în timpul sarcinii. Din acest motiv, încercați să vă distrați și să vă bucurați în mod regulat. O baie caldă

Nu uitați de o dietă sănătoasă
Este foarte important să faci mișcare în timpul sarcinii. În timp ce vă concentrați asupra acestuia, nu puteți uita de o nutriție adecvată. Deja în primele luni de sarcină, corpul unei femei are nevoie de mai multe calorii. Când faceți mișcare regulată, mesele hrănitoare sunt esențiale. Pentru sănătatea ta și a copilului tău, încearcă să mănânci 5 mese pe zi. Nu toate trebuie să fie abundente. Cu toate acestea, dacă vă simțiți slăbit, asigurați-vă că mâncați cantitatea potrivită de calorii în fiecare zi. Pe lângă valoarea energetică, contează și valoarea nutrițională. În timpul sarcinii, nevoia organismului de vitamine și minerale este foarte mare. Micronutrienții și macronutrienții sunt necesari pentru dezvoltarea corectă a unui copil, prin urmare trebuie să le suplimentați în mod constant.
În timpul sarcinii, asigurați-vă că ajungeți la alimente bogate în:
- Vitamine B,
- Acid folic,
- vitamina A,
- vitamina E,
- vitamina D,
- vitamina C,
- vitamina K,
- zinc,
- fosfor,
- iod,
- fier,
- magneziu,
- calciu,
- mangan.
Legumele sunt, fără îndoială, o sursă uriașă de vitamine și minerale. În timp ce sunteți gravidă, încercați să mâncați destul de des ardei, ceapă, pătrunjel, salată verde, spanac, sfeclă roșie și diverse tipuri de păstăi. În loc de gustări sărate, alegeți fructe sau nuci și semințe. Cu siguranță vă veți bucura de caise uscate, mango, portocale suculente și banane. De asemenea, este important să beți multe băuturi în fiecare zi. Cel mai bine este să alegeți apă minerală, sucuri de fructe și legume sau ceaiuri.
Amintiți-vă că ceea ce mâncați și dacă vă deplasați în timpul sarcinii are un impact uriaș asupra dezvoltării bebelușului și a cursului travaliului. Pentru sănătatea ta și a copilului tău, încearcă să-ți exersezi respirația cât mai des posibil și să-ți întărești mușchii. În plus, în timpul sarcinii, ai grijă de dieta ta pentru a-i oferi bebelușului vitamine și minerale necesare dezvoltării corecte.