durerea era în mână
boli atipice

Durerea a trăit în mână

Durerea pe care ai simțit-o vie în mâna ta, o chestiune care nu trebuie subestimată. De foarte multe ori cauza durerii este flebita, adică o boală cauzată de tulburări ale fluxului sanguin în vene. Pot exista numeroase motive pentru blocaje: operații chirurgicale extinse, pareză, cancer sau sarcină.

Durerea venoasă poate fi cauzată și de inflamația venelor. Din păcate, foarte des problema trombozei venoase este diagnosticată și tratată prea târziu. În consecință, în multe cazuri boala continuă să se dezvolte și să ducă la complicații grave.

Durerea trăită în mână – cui îi pasă?

Tromboflebita afectează persoanele care suferă de alte boli suplimentare. Cheagurile de sânge, cauzate de un efect inflamator, pot apărea atât în ​​venele superficiale, cât și în cele profunde. Primul tip se manifestă atunci când există inflamații extinse la nivelul membrelor (afectează membrele superioare și inferioare) (dacă nu este tratată, duce la tromboză). Cu toate acestea, orice inflamație venoasă profundă este pur și simplu tromboză. Evident, riscul slăbirii cheagului și al emboliei este scăzut, deoarece aderă foarte bine la peretele vasului.

Există, de asemenea, boli precum tromboflebita superficială migratoare, adică inflamația recurentă a venelor cu localizare variabilă. Apare cel mai adesea la femei și afectează în principal membrele inferioare. Tromboflebita rătăcitoare este o inflamație care apare în vasele venoase situate deasupra fasciei profunde, însoțită de un tromb în lumenul vasului. Inflamația la nivelul membrelor superioare este de cele mai multe ori asociată cu prezența unui cateter într-o venă sau alte proceduri medicale efectuate. Dacă este prezentă și tromboza venoasă profundă, apare edemul membrelor, ceea ce crește riscul de embolie pulmonară și, prin urmare, crește riscul de deces. În acest caz, ar trebui să consultați un medic rapid.

Examinarea de bază în diagnosticul flebitei extremităților inferioare și superioare este ecografia Doppler. Ecografia vă permite să evaluați starea venelor, astfel încât să puteți detecta cu ușurință problema tromboflebitei. Dacă problema este vasculară, este de asemenea necesar să vizitați un chirurg vascular.

Pentru mai multe informații despre simptomele și cauzele durerii venoase la nivelul mâinilor, consultați textul de mai jos.

durerea venelor din mana boala

Durerea trăită în mână – cauze

Așa cum am menționat mai sus, flebita și cheagurile de sânge pot provoca dureri în venele mâinilor. Astfel de boli sunt favorizate de fumat, boli ale sistemului de coagulare, boli metabolice, de exemplu diabet, infecții bacteriene și chiar băi cu apă caldă.

Persoanele cu daune mecanice rezultate din introducerea canulelor, recoltarea de sânge sau diferite tipuri de leziuni sunt, de asemenea, deosebit de vulnerabile la formarea cheagurilor de sânge.

Se întâmplă ca unele cheaguri să se auto-absoarbă, dar, din păcate, lasă în urmă daune în jurul valvei și pereților interiori ai venelor. Dacă, pe de altă parte, cheagul nu este absorbit, acesta devine mai mare și înfundă vena, ceea ce duce la formarea de noi cheaguri care înconjoară supapele și le provoacă defecțiuni.

 tablete de celinita celinea

Tromboza poate apărea, de asemenea, după o intervenție chirurgicală anterioară, imobilizarea îndelungată a corpului, tratamentul pe termen lung, în bolile infecțioase, bolile venelor anterioare, coagularea excesivă, în îngroșarea sângelui, în administrarea anumitor medicamente, în modificările varicelor și chiar în timpul sarcinii.

Durerea din venele mâinii poate indica, de asemenea, o infecție, iar cauza durerii poate fi, de asemenea, ortopedică, cum ar fi sindromul tunelului carpian. În acest caz, este necesară o consultație ortopedică și inițierea reabilitării și chiar a intervenției chirurgicale. Durerea în venele mâinii poate fi cauzată și de tulburări electrolitice, adică deficiență de magneziu. De asemenea, se întâmplă ca durerea din venă la nivelul membrului superior să fie cauzată de tulburări neurologice.

Durerea era în brațul meu

Tromboflebita afectează de obicei venele superficiale și poate fi foarte dureroasă. Vena prezintă o zonă roșie, caldă și adesea umflată a pielii. În plus, inflamația cauzată de bacterii poate declanșa febră. Se pot forma cheaguri de sânge ca urmare a inflamației, deci asigurați-vă că vizitați un specialist, flebolog, angiolog, chirurg vascular sau dermatolog. În schimb, inflamația venelor profunde este mult mai puțin frecventă.

Cum se previne tromboza? Sângele trebuie să fie presurizat corespunzător și să curgă ritmic prin vasele de sânge, iar valvele nu trebuie blocate.

Tratamentul depinde de severitatea simptomelor și de localizarea leziunilor. La începutul terapiei, se recomandă tratamentul medicamentos și utilizarea anticoagulantelor. Medicamentele sunt administrate pe cale orală sau ca injecție subcutanată de heparină cu greutate moleculară mică. De asemenea, merită ajutat cu remedii casnice, cum ar fi geluri și unguente pe bază de castan de cal, care sigilează vasele și reduc durerea.

Tratamentul chirurgical se efectuează în ultimă instanță, iar procedura constă în îndepărtarea cheagului sau dizolvarea acestuia.

Durere în venele mâinii – simptome

Tromboza venoasă poate fi asimptomatică, dar este adesea însoțită de durere în venele mâinii și alte afecțiuni. Simptome superficiale de inflamație a venelor:

 • – există presiune sau durere spontană la locul procesului de tromboflebită;
 • – umflarea mâinii,
 • – echimoze, roșeață a pielii în zona afectată,
 • – febra mica,
 • – întărirea dureroasă a unei vene palpabile,
 • – bulgări palpabile în vena inflamată,
 • – mâna din zona afectată este mai caldă decât restul corpului.

Flebita în mână poate apărea după proceduri și examinări în care sunt încălcate venele superficiale. De asemenea, este foarte frecvent să aveți o întărire dureroasă de-a lungul venei în care are loc inflamația.

Dacă boala afectează venele profunde, atunci umflarea predomină, iar durerea se intensifică atunci când este îndoită și atinsă. De asemenea, se întâmplă ca tromboza să fie asimptomatică până când cheagul izbucnește în sânge și apoi se instalează în vasele unui organ precum inima, creierul sau plămânul. În acest caz, funcționarea organului poate fi chiar afectată și poate pune viața în pericol.

Simptomele trombozei venoase profunde:

Umflătură

 • – durere la îndoire și atingere,
 • – umflarea întregului membru.

Cheagurile venoase profunde cresc riscul de embolie pulmonară, care compromite insuficiența cardiacă și duce la moarte.

Simptomele emboliei pulmonare:

 • – febră
 • – dificultăți de respirație
 • – durere înjunghiată în piept,
 • – tuse (posibil cu sânge)
 • – probleme cu menținerea echilibrului,
 • – pierderea conștienței.

Embolia este adesea bruscă și nu este precedată de niciun simptom. Este imperativ ca medicul să intervină cât mai curând posibil.

durere in venele mainii tratament

Durerea era în mâna mea când era atinsă

Simptomul inițial al flebitei este durerea, pielea din zona afectată devine roșie, este sensibilă și, atunci când este atinsă, zona afectată devine dureroasă. Acest lucru se datorează faptului că vena produce inflamație. Pe lângă faptul că simțiți durere la atingere, puteți simți și o venă tare și o piele caldă. Există, de asemenea, o vânătăi.

Datorită cunoașterii bune a simptomelor și a observațiilor dvs., este posibil să începeți tratamentul într-un stadiu incipient.

Dacă există tromboflebită acută, simptomele generale includ, de asemenea, temperatură ridicată, stare generală de rău, ritm cardiac crescut și respirație și tulburări de conștiență.

Evaluarea medicului este baza diagnosticului de tromboflebită superficială. Dacă apare inflamația legată de cateterizare, materialul este inoculat din vârful cateterului.

Ea și-a rănit mâna

tablete de celinita celinea

Venele dureroase din mâini care nu dispar de zile sunt o problemă care afectează mulți oameni. De multe ori motivul este că mâinile noastre rămân în aceeași poziție timp de multe ore, iar lucrul în fața unui computer este unul dintre motivele obișnuite care cauzează dureri venoase. Desigur, există momente în care durerea dintr-o venă din mână este de fapt durere musculară. Cu toate acestea, fiecare astfel de afecțiune și durere necesită o vizită la un medic, problema nu trebuie subestimată, pentru a nu duce la o embolie pulmonară sau alte consecințe care pun viața în pericol.

Există, de asemenea, cazuri de tromboflebită superficială spontană. În schimb, flebita superficială recurentă apare uneori ca simptom timpuriu al bolii neoplazice, inclusiv boala Behçet și vasculita.

Cel mai important lucru este prevenirea blocajelor. În primul rând, ar trebui să încetați fumatul, să evitați băile fierbinți și să lucrați mult timp în aceeași poziție. Merită să introduceți în dietă legume și fructe sănătoase, bogate în vitamina C.

Uneori inflamația dispare de la sine, dar cel mai adesea are nevoie de tratament. De asemenea, merită să efectuați un tratament la domiciliu, care implică utilizarea de antiinflamatoare topice, medicamente cu heparină și medicamente orale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *