Ce este dieta Montignac?
De fapt, cunoscut doar colocvial ca dietă, este un mod inovator de a mânca și, într-un anumit sens, un concept nutrițional. A fost creat pentru a ajuta persoanele care se află în proces de slăbire sau intenționează să înceapă acest proces. Este, de asemenea, o soluție ideală pentru cei care doresc să reducă riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. Această dietă ajută și la prevenirea diabetului. Ce este dieta Montignac și de unde a venit? A fost dezvoltat de Dr. Michael Montignac, care consideră că principala problemă care determină creșterea în greutate este selecția inadecvată a produselor individuale din masă.
Montignac a mai presupus că numărarea caloriilor nu este importantă, deoarece nu afectează creșterea în greutate. Potrivit conceptului său, dieta ar trebui să se concentreze asupra controlului și reducerii consumului de alimente cu un indice glicemic ridicat și extinderea consumului de alimente și un indice glicemic mai scăzut.
Carbohidrații caracterizați printr-un conținut crescut al indicelui menționat mai sus, pe termen lung, duc la apariția unor cantități reduse de glucoză în organism, ceea ce duce la o senzație mai rapidă de foame.
Dieta Montignac – principii de încărcare
Prin consumul de produse cu un indice glicemic mai redus, va fi ușor să monitorizezi cantitatea de alimente consumate, fără a fi nevoie să folosești metode specifice și împovărătoare, precum cântărirea produselor sau înregistrarea meticuloasă a datelor despre alimente. În dieta descrisă în acest articol, alimente precum:
- dulciuri,
- Miere,
- pâine strălucitoare,
- fructe uscate,
- cereale curățate,
- cartofi,
- banane,
- bere,
- orez alb.
În schimb, dieta dvs. ar trebui să includă:
- grapefruit,
- cereale necurățate,
- portocale,
- orez integral,
- paste integrale,
- piersici,
- carne slabă
- legume verzi.
Principiile combinării în dieta Montignac constau în compunerea preparatelor din produsele recomandate mai sus, dar nu numai. Gama lor este destul de largă. De asemenea, este ușor de spus că nu este solicitant și nu limitează posibilitatea de a pregăti și mânca mese gustoase, deoarece singura limitare în acest caz este imaginația bucătarului. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a cunoaște culinarul dintr-o nouă perspectivă.

Dieta Montignac – meniu
Meniul depinde, desigur, în mare măsură de persoana care decide să-l folosească. Așa cum s-a descris mai sus, utilizarea grupului de produse cu un indice glicemic redus vă permite să pregătiți mese bune.
Utilizarea acestei diete nu trebuie întreruptă în niciun fel, deoarece poate afecta negativ efectele generale. Meniul dietetic Montignac poate consta în până la patru mese diferite, a căror dimensiune depinde de nevoile individuale. Un exemplu de zi ar putea arăta astfel:
- Mic dejun: iaurt natural cu semințe, cereale și fructe proaspete. În schimb sau suplimentar; pâine integrală (atât chifle, cât și pâine), cu brânză de vaci slabă amestecată cu ceapă, piper și arpagic,
- Prânz: format, de exemplu, din piept de curcan, prăjit în ulei de măsline, cu orez cu cereale integrale sau orez basmati și o salată de legume.
- O gustare ca parte a ceaiului de după-amiază ar putea fi grapefruit, un amestec de nuci sau pește afumat,
- Descrierea unei cene exemplare va fi discutată într-un paragraf separat dedicat acesteia.
Este important să nu combinați produsele cu carbohidrați și cele bogate în grăsimi, deoarece, așa cum a remarcat Montignac însuși, acizii grași nesaturați reprezintă o mare problemă atunci când vine vorba de arderea lor mai târziu.
Dieta Montignac – cină
În ciuda faptului că majoritatea societății este deja conștientă de faptul că cina ar trebui să fie o masă ușoară, consumată cu aproximativ 3 ore înainte de culcare, din păcate nu se face, conform exemplului.
Acest lucru se datorează în principal stilului de viață rapid, în care adesea nu există timp pentru a mânca mese sănătoase în timpul zilei. Acestea sunt înlocuite la sfârșitul zilei cu cantități abundente dintr-o varietate de alimente pentru a compensa nevoile organismului pe tot parcursul zilei. Aceasta este o practică foarte dăunătoare.
Cu toate acestea, cina dietetică Montignac urmează o premisă complet diferită. După ce a mâncat mese sănătoase pe tot parcursul zilei, o persoană nu ar trebui să simtă o foame atât de puternică ca în cazul practicilor nutriționale menționate mai sus. În plus, miezul cinei ar trebui să includă proteine și carbohidrați. Mâncărurile exemplare pot fi o supă cremă, cum ar fi boia, sau o masă pe bază de paste integrale. Dacă nu vă este foame, este recomandat să consumați iaurt natural cu marmeladă fără zahăr.
Proprietățile de sănătate ale dietei Montignac
Când vine vorba de aspecte de sănătate, nu se poate ignora problema legată de cele două faze ale operației sale.
- Prima durează aproximativ trei luni. Este, de asemenea, o dietă destul de restrictivă și ar trebui să fiți atenți la interdicția absolută de a combina și compune mâncăruri de grăsimi și carbohidrați.
De asemenea, trebuie să respectați regulile, cum ar fi consumul a 1,5 g de proteine pe 1 kg de greutate corporală. De exemplu, dacă greutatea ta corporală este de 75 kg, mănâncă aproximativ 112 grame de proteine pe zi în cantitate de proteine. Mesele, pe de altă parte, trebuie consumate nu mai devreme de 3 ore după masa anterioară. De asemenea, evităm gustările și hidratăm corect corpul. - În a doua fază, apare echilibrul. În acest timp, puteți combina deja carbohidrați cu grăsimi și puteți mânca ocazional produse cu un indice glicemic mai mare
Beneficiile pentru sănătate ale dietei Montignac se încadrează perfect în binecunoscuta zicală „într-un corp sănătos, o minte sănătoasă”. Acest lucru se datorează faptului că efectele vizibile, cum ar fi o figură subțire și atractivă, sunt strâns legate de schimbările care apar în interiorul corpului uman. Și datorită lor vă veți simți cu siguranță mai bine.

Dieta Montignac – efecte
Dieta propusă de Michael Montignac este cunoscută în lume încă din anii 1980. Conținutul pe care îl prezintă este perceput diferit, deoarece contrazice convingerea populară că cantitatea în exces de calorii este responsabilă pentru creșterea în greutate. Mulți ani, metodele sale au ajutat oamenii care se confruntă cu probleme cardiovasculare sau care suferă de obezitate și diabet.
De asemenea, este imposibil să observăm că creatorul dietei descris în acest articol a publicat cărți care sunt foarte populare. Efectele dietei Montignac sunt, de asemenea, discutate în studii care au fost efectuate pe nivelurile de zahăr și valorile indicelui glicemic și, în special, dedicate hiperinsulinismului, confirmând eficacitatea ideii lui Montignac.
Opinii despre efectele dietei Montignac – blog
Blogurile tematice care descriu diferite diete au atras, de asemenea, atenția asupra acestui mod inovator de a mânca. Merită să citiți unele dintre ele, deoarece puteți afla lucruri interesante din ea care oferă o imagine ușor diferită a acestei propuneri.
Cu siguranță merită, de asemenea, să consultați ideea de a utiliza această dietă cu un specialist (medic sau dietetician), deoarece nu este neapărat adecvată pentru fiecare persoană. Opiniile despre efectele dietei Montignac din blogurile de sănătate ne vor ajuta cu siguranță să luăm o decizie, dar cuvântul final este al nostru, cu excepția cazului în care medicul găsește vreo contraindicație.