Dieta fara gluten a autism
boli atipice slăbire

Dieta fara gluten si autism

O dietă fără gluten și autismul este un subiect care merită discutat. S-au spus multe despre dieta fără gluten, fără cazeină (GFCF) și despre utilizarea acesteia în autism. Au existat o mulțime de studii care au arătat atât beneficiile, cât și lipsa unei diete fără gluten. Un lucru este sigur, sensibilitatea la gluten se poate manifesta într-o varietate de moduri, inclusiv simptome gastrointestinale și neurologice. Este de remarcat faptul că un număr mare de pacienți sensibili la gluten nu au deloc boala celiacă. Simptomele pot varia în funcție de sensibilitatea la gluten. În prezent, nu există dovezi suficiente pentru a susține introducerea unei diete fără gluten ca tratament pentru autism. Cu toate acestea, pot exista cazuri în care o dietă fără gluten are un efect benefic asupra unui pacient cu autism.

Autism și boala celiacă

Problemele gastrointestinale sunt o plângere frecventă la copiii cu autism. Încă din anii 1940, după prima descriere a autismului, au existat speculații despre gluten ca cauză sau cel puțin un factor care contribuie la autism sau la boli neuropsihiatrice precum schizofrenia. De atunci, au început să apară informații care sugerează că există o legătură între nutriție și autism. Cu toate acestea, legătura reală dintre boala celiacă și autism rămâne neclară.

Majoritatea medicilor cred că nu există nicio relație între cele două afecțiuni și multe studii susțin și această credință. Un studiu din 1997 realizat de cercetători italieni nu a găsit nicio legătură între boala celiacă și autism. Rezultate similare au fost obținute recent de cercetătorii de la Universitatea din Florida, după un studiu de 12 săptămâni în care copiii cu autism au fost hrăniți cu o dietă fără gluten. Noua dietă nu a adus nicio îmbunătățire mai mare.

Cu toate acestea, unele studii contrazic acest punct de vedere într-o oarecare măsură. Există multe rapoarte clinice care arată o îmbunătățire semnificativă la unii pacienți care urmează o dietă fără gluten. Recent, oamenii de știință suedezi au observat și o legătură între autism și testele de sânge pozitive pentru boala celiacă.

Este dificil de explicat acest fenomen pe baza unor astfel de rezultate contradictorii. Oamenii de știință speculează cu privire la creșterea permeabilității intestinale la unii pacienți cu autism. În schimb, permeabilitatea ridicată poate declanșa în cele din urmă boala celiacă. Sau s-ar putea ca permeabilitatea crescută cauzată de boala celiacă să declanșeze un răspuns imun și să provoace potențial autism. Totuși, aceasta nu este altceva decât speculații.

Cu toate acestea, mulți oameni urmează o dietă fără gluten și fără cazeină ca tratament pentru autism. Teoria controversată care stă la baza unui astfel de tratament este că copiii cu autism au „intestin permeabil”, care permite unor bucăți de proteine ​​mari să se scurgă din tractul gastrointestinal. Aceste proteine ​​includ gluten și cazeină. Prin urmare, atunci când se scurg din tractul gastrointestinal, au efecte oarecum similare cu opioidele asupra creierului în curs de dezvoltare.

Unii copii autisti pot suferi si de boala celiaca. Acesta explică succesul pe care unii părinți l-au avut cu dietele fără gluten și fără cazeină. Deși cercetările variază, există cel puțin un caz documentat al unui copil autist vindecat de autism după ce a fost diagnosticat cu boală celiacă și a început o dietă fără gluten.

Dieta fara gluten pentru autism cand se foloseste

Spectrul dietei pentru autism

S-a observat că persoanele cu autism au preferințe alimentare pentru alimente procesate și alimente bogate în amidon și, astfel, au o aversiune față de legume și fructe. Din păcate, o astfel de dietă duce la un meniu limitat și are ca rezultat un aport redus de fibre, deci provoacă constipație.

Este recomandat ca dieta persoanelor cu autism sa fie bogata in alimente usor digerabile si sa nu cauzeze probleme intestinale. Va fi sigur să mâncați orez, soia, tapioca, hrișcă, porumb, paste fără gluten (porumb, orez, cu adaos de alge, merită să fiți atenți dacă pastele sunt fără lactoză sau zahăr), făină de cartofi și orez, mei, hrișcă, porumb, tern de orez, orez și fulgi de porumb, legume și fructe, ceai.

Cu toate acestea, merită să renunțați la gris, orz, ovăz și orz perlat, fulgi de ovăz, cușcuș, grâu, orz, secară și făină de ovăz, produse din cereale, dulciuri cu adaos de făină și cereale, grâu și paste integrale, carne și zahăr .

De asemenea, merită să introduceți o dietă fără lactate . În primul rând, renunțați la laptele de vacă, brânză, unt, iaurt și alte produse pe bază de lapte. De asemenea, merită să fiți atenți dacă produsele consumate de o persoană cu autism nu conțin lapte praf. Produsele lactate pot fi ușor înlocuite cu lapte de soia sau de orez.

Alimentele procesate și coloranții alimentari din ele provoacă hiperactivitate, probleme respiratorii, eczeme, tulburări de somn și probleme intestinale. Dulciurile conțin sirop de porumb sau sirop de glucoză-fructoză, care au un efect negativ asupra organismului, provoacă creștere în greutate, perturbă producția de insulină și cresc hiperactivitatea.

O dietă populară recomandată copiilor cu autism este Dieta specifică cu carbohidrați (SCD). Această dietă se bazează pe presupunerea că suprafața intestinelor este afectată. Prin urmare, reduc eficacitatea enzimelor digestive, iar acest lucru provoacă inflamații și probleme gastro-intestinale. Așa că uită de gluten, cereale, făină, dizaharide și polizaharide.
 

De asemenea, merită să aveți grijă de suplimentarea cu vitaminele D3, C, vitaminele B și mai ales B6 în combinație cu magneziu, zinc, enzime și acizi omega-3. De asemenea, este adesea folosită melatonina, care este probabil singura care reduce simptomele comportamentale ale autismului.

Dieta fara gluten a autism retete

Forum de dieta pentru autism

Forumul se dovedește a fi foarte util pentru părinții care observă că copilul lor se dezvoltă diferit față de colegii săi. De foarte multe ori, prin intermediul forumului, părinții învață despre simptomele autismului pentru prima dată și le asociază cu comportamentul copilului lor. Părinții îngrijorați, după ce au citit toate informațiile, ar trebui să viziteze imediat un psiholog cu copilul lor.

Autism intoleranta la gluten

Oamenii de știință speculează că persoanele cu o reacție a sistemului imunitar la gluten, dar testate negative pentru boala celiacă, ar putea avea o sensibilitate intolerantă la gluten, care este asociată cu tulburări mentale. Rezultatele multiple au arătat că eficacitatea unei diete fără gluten și fără lactate pentru copiii cu autism produce cele mai bune beneficii la copiii, cu probleme digestive, sau la copiii diagnosticați cu alergii alimentare. S-a înregistrat o îmbunătățire atât în ​​ceea ce privește simptomele fiziologice, precum diareea și constipația, cât și în ceea ce privește simptomele autismului – s-a înregistrat o reducere a comportamentelor de autostimulare, hiperactivitatea, ecolalia, comportamentul social îmbunătățit, iar vorbirea și atenția s-au îmbunătățit.

Părerea medicilor și a specialiștilor pe acest subiect este împărțită. Multe studii au sugerat într-adevăr o legătură între autism și gluten ca factor de influență. Cu toate acestea, există și studii care neagă aceste legături.

Dieta in autism pdf

Merită să vă familiarizați cu cercetarea online despre autism, care este disponibilă în versiunea pdf. Există, de asemenea, multă muncă despre nutriție în autism. Informațiile din astfel de publicații pot fi de mare ajutor pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine autismul.

Dieta 3 fara

Cele 3 ori fara dieta este pur si simplu o dieta bazata pe excluderea totala a glutenului, laptelui (cazeina si lactoza) si zaharului din meniul zilnic.

Merită să ne amintim că pentru ca copilul să aibă șanse mai mari de dezvoltare adecvată, fiecare terapie ar trebui să fie susținută de dietă și să lucreze pentru întregul corp.

Dieta trebuie selectată individual, cel mai bine este să efectuați mai întâi cercetările de bază, deoarece ceea ce ajută un pacient nu înseamnă că nu va răni pe altul.

Dieta „3x fără” este o dietă de bază care poate fi introdusă chiar și fără teste de specialitate. Cu toate acestea, merită să acordați atenție faptului că produsele fără gluten nu sunt pline de coloranți și conservanți, ceea ce se întâmplă foarte des. O astfel de dietă trebuie să fie ușor digerabilă și variată pentru a oferi nutrienții necesari.

De ce este utilă dieta „3x fără” în autism? Zahărul hrănește bacteriile și ciupercile rele din organism, ceea ce duce la formarea de toxine, care la rândul lor slăbesc sistemul nervos.

Dieta autism atipic

Autismul atipic apare cel mai adesea mai târziu decât autismul din copilărie. Mai mult, simptomele sale pot afecta doar anumite sfere ale vieții. Se deosebește de autismul copilăriei timpurii prin lipsa tuturor simptomelor clasice, ele sunt mai puțin caracteristice, diferă prin severitatea și durata. Este adesea însoțită de defecte genetice și retard mintal.

De asemenea, în acest caz, merită să introduceți o dietă adecvată, excluzând glutenul, cazeina și zahărul. Este important să introduceți o dietă sub supravegherea unui medic sau dietetician. În plus, produsele care provoacă alergii alimentare dependente de IgG ar trebui excluse din meniu. Acești alergeni vor fi determinați prin analize de sânge. Dieta este susținută și de terapia probiotică cu tulpini de bacterii selectate corespunzător.

Autism zaharat

Zahărul se găsește în multe alimente. Este un mediu nutritiv pentru Candidia albicans, care contribuie la formarea de toxine care provoacă tulburări tipice autismului și exacerbează dezvoltarea acestuia.

Alimentele cu glicemie ridicată determină creșterea rapidă a glicemiei. O dietă cu glicemie scăzută este mai sănătoasă. Persoanele cu autism suferă adesea de dezechilibre nutriționale cauzate de deficiențe metabolice și de o dietă proastă. Este necesar să se asigure starea optimă a persoanelor cu autism, iar în acest scop merită cu siguranță să lucrezi cu un nutriționist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *