dietă fără carbohidrați
slăbire

Dieta fără carbohidrați – de ce merită să o folosești și ce să mănânci? Cunoașteți rețetele noastre!

Prea mult carbohidrați în dietă și lipsa exercițiilor fizice pot duce rapid la excesul de greutate, ceea ce este foarte periculos pentru sănătatea noastră. Din păcate, nu toată lumea găsește timp să fie activi și să pregătească mese valoroase. O dietă bazată pe eliminarea unor cantități mari de zahăr din mesele de zi cu zi vă permite să pierdeți kilograme inutile într-un timp scurt. O dietă fără carbohidrați – merită folosită și este cu adevărat sigură pentru toată lumea? Cum ar trebui să arate un eșantion de meniu săptămânal de persoane care urmează o dietă fără carbohidrați? Vă încurajăm să citiți!

Dieta fără carbohidrați – pentru cine? Câtă greutate poți pierde renunțând la zahăr?

O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este recomandată în special persoanelor care suferă de epilepsie rezistentă la medicamente, precum și în cazul diabetului și pre-diabetului. De asemenea, ar trebui să fie utilizat de persoanele care suferă de depresie și care se luptă cu afecțiuni ale sistemului digestiv, cum ar fi arsuri la stomac, reflux sau sindrom de colon iritabil. Când urmăm o dietă fără carbohidrați, putem scăpa chiar și de un kilogram pe săptămână. Pentru ca dieta să fie eficientă, pe lângă eliminarea carbohidraților, merită și limitarea consumului de crupe, orez, pâine albă și paste.

dieta cu fructe si legume

Dieta fără carbohidrați – rețete timp de 7 zile

O dietă fără carbohidrați se bazează în principal pe alimente neprelucrate, legume cu frunze verzi, ouă, pește și carne slabă. Mai jos este un exemplu de meniu fără carbohidrați timp de 7 zile. Ingredientele pot fi combinate în mod liber și utilizate interschimbabil. Între mese, merită să consumați legumele crude preferate, precum și diverse tipuri de nuci.

Prima zi:

  • Mic dejun:

3 felii de mezeluri de bună calitate, 2 felii de pâine neagră, unt, roșii cu adaos de ceapă și ulei de măsline.

  • Masa de seara:

Caserola cu roșii și dovlecei. Ingrediente necesare: 1 kg de dovlecei, 1 kg de roșii, unt, 150 de grame de brânză rasă, 2 căței de usturoi, 1 ceapă. Pentru a pregăti vasul, pur și simplu ungeți o caserolă, așezați toate legumele pe el, presărați cu brânză rasă și apoi puneți-o la cuptor pentru o jumătate de oră.

  • Cină:

Pentru cină, vă recomandăm o salată de rachete delicioasă, originală. Veți avea nevoie de o mână de rucola, o pere (cubulețe), brânză gorgonzola, o mână de nuci și oțet balsamic.

Ziua a doua:

  • Mic dejun:

Budinca Chia cu căpșuni și piersici. Veți avea nevoie de: o jumătate de cutie de lapte de cocos, 2 linguri de chia, 2 linguri de miere și fructe. Ingredientele trebuie amestecate și puse la frigider pentru un sfert de oră. Gata!

  • Masa de seara:

Piept de pui feliat cu ceapă. Feliați pieptul de pui și apoi puneți-l la cuptor cu ceapa timp de 45 de minute (180 de grade).

  • Cină:

Legume, tăiate în bețișoare și 1 pachet de hummus (125 grame). Putem folosi legumele noastre preferate. Vă recomandăm morcovi, ridichi, țelină, broccoli, pătrunjel și boia.

A treia zi:

  • Mic dejun:

Ouă amestecate din patru ouă, prăjite în ulei de cocos, cu brânză galbenă și ciuperci.

  • Masa de seara:

Salată de salată de pui și aisberg cu crutoane și sos de usturoi. Pentru a-l prepara, avem nevoie de următoarele ingrediente: file de piept de pui (300 de grame), un cap de salată iceberg, crutoane (îl putem pregăti noi înșine), un mic iaurt natural, doi căței de usturoi.

  • Cină:

Iaurt grecesc mare (180 de grame) cu adaosul de fructe preferate și două felii de pâine neagră cu miere.

A patra zi:

  • Mic dejun:

Salată cu avocado, ton, două roșii și semințe de floarea soarelui cu adăugare de ulei de măsline.

  • Masa de seara:

Salată de conopidă și ouă. Veți avea nevoie de o conopidă de dimensiuni medii, doi cartofi, două ouă. Ingredientele trebuie fierte și combinate, adăugați condimentele preferate.

  • Cină:

Brânză de vaci cu adaos de ridiche, castraveți și roșii și o felie de pâine neagră.

A cincea zi:

  • Mic dejun:

Omletă cu două ouă cu două linguri de făină de cocos, prăjită în ulei de nucă de cocos.

  • Masa de seara:

Pește copt în folie (poate fi halibut, păstrăv sau somon) cu adăugarea de legume preferate. Poate fi broccoli sau morcovi.

  • Cină:

Rosiile feliate cu mozzarella (125 grame) si o mana de rucola. Opțional, putem adăuga și două felii de pâine cu cârnați de înaltă calitate.

A șasea zi:

  • Mic dejun:

Se amestecă salată verde cu boia, roșia și castravetele, cubulețe, două ouă fierte.

  • Masa de seara:

Supa crema de dovleac. Dovleacul trebuie curățat și tăiat cubulețe mici, apoi prăjit în ulei de cocos și turnat peste cu bulion de legume (1 litru). Apoi amestecați. Putem adăuga lapte de cocos (80 ml) și condimente: ghimbir, ardei iute, curry sau ierburi provensale.

  • Cină:

Legume fierte fără cartofi, fierte în ulei de cocos.

A șaptea zi:

  • Mic dejun:

Broccoli cu adaos de roșii și iaurt natural.

  • Masa de seara:

File de piept de pui (300 de grame) înăbușit cu spanac și o mână de roșii uscate (fără murături).

  • Cină:

Două felii de pâine de culoare neagră, cu salată de calitate bună, morcov, măr și praz.

Dieta fără carbohidrați – produse de evitat

O dietă fără carbohidrați exclude toate produsele care conțin o cantitate mare de zahăr – inclusiv dulciuri, cofetărie, băuturi carbogazoase, fast-food, alcool, chipsuri, bețișoare și biscuiți. De asemenea, merită evitate produsele din făină albă, cum ar fi pâinea albă sau pastele. Margarina este, de asemenea, interzisă ca sursă de grăsimi trans. Contraindicate într-o dietă fără carbohidrați sunt fructele uscate și confiate.

Dieta fără carbohidrați – contraindicații, efecte secundare

Când urmați o dietă fără carbohidrați, pot apărea efecte secundare precum constipație, greață și dureri de cap din cauza nivelurilor anormale de zahăr din organism. Excesul de proteine ​​din dietă poate exacerba și simptomele în cazul bolilor articulare. La mulți oameni, eliminarea carbohidraților poate duce și la apariția pietrelor la rinichi. Prin urmare, în timpul dietei, merită să fii sub supraveghere medicală atentă și examinări periodice. Este recomandat să consumați legume crude între mese și să beți multă apă minerală. O dietă fără carbohidrați este recomandată împotriva femeilor însărcinate, a persoanelor care suferă de boli cronice și a adolescenților – carbohidrații sunt necesari pentru o dezvoltare adecvată. Utilizarea unei diete fără carbohidrați nu este recomandată sportivilor și persoanelor care lucrează fizic, deoarece carbohidrații sunt principala lor sursă de energie. Merită să ne amintim că acest tip de dietă ar trebui să dureze până la o lună. Nu trebuie extins, deoarece, ca orice dietă de eliminare, poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre, printre altele, perturbând echilibrul hormonal.

se toaca cu morcov

Dieta fără carbohidrați – recenzii

Am decis să verificăm ce părere au persoanele care o utilizează despre o dietă fără carbohidrați. Iată câteva exemple de recenzii găsite în forumurile online:

  • „Am început să urmez dieta fără carbohidrați când nivelul colesterolului meu a început să crească periculos. Am început cu mici schimbări – la început am eliminat complet pâinea albă, pastele, crupe și fructe. Îmi este foame mult mai rar – anterior puteam mânca la fiecare jumătate de oră și nu eram niciodată hrănit complet. Nu mi-a păsat să slăbesc kilograme, dar acest efect secundar al dietei m-a surprins foarte pozitiv. De când urmez o dietă fără carbohidrați, am reușit să slăbesc aproximativ 8 kg și nu am observat niciun efect yo-yo. Mă simt ușoară și sănătoasă. Vă recomand! „
  • „Înainte de a începe o dietă fără carbohidrați, am auzit că nu este pentru toată lumea. Prin urmare, înainte de a introduce modificări în meniu, am decis să fac câteva cercetări de bază. S-a dovedit că pot limita cantitatea de carbohidrați fără teamă. Mă asigur că produsele pe care le consum sunt variate. Am putut slăbi rapid kilograme inutile, dar sunt sub supraveghere medicală strictă și în curând voi începe să introduc ingrediente noi în dieta mea, de exemplu fructe. Cred că o dietă fără carbohidrați este o idee excelentă pentru toți cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și să scape de grăsimile inutile. „
  • „Mă lupt cu supraponderalitatea și diabetul de mulți ani. Nici o metodă nu m-a ajutat să scap de kilogramele în plus. Acum ceva timp am auzit despre o dietă fără carbohidrați. Am decis să încerc – sub supravegherea medicului meu, desigur. Dieta mi-a permis să-mi reglez rapid glicemia. Conștientizarea nutrițională mă ajută să-mi planific mesele cu atenție și mă simt ușoară și sănătoasă. Cu o dietă fără carbohidrați, recomand suplimentar utilizarea de vitamine și minerale prescrise de un medic – acest lucru vă permite să evitați diferite tipuri de efecte secundare cauzate de șocul pe care corpul îl experimentează după întreruperea zahărului. „
  • „Am auzit despre o dietă fără carbohidrați de la mama mea. Am decis să încerc și nu regret. Am urmat dieta timp de trei săptămâni, după cum mi-a recomandat medicul. Am reușit să slăbesc patru kilograme. În plus, în cele din urmă mi-am reglat nivelul zahărului din sânge. Nu am observat niciun efect secundar al dietei, dar nu o voi prelungi – îmi este puțin dor de mesele mele vechi. Dacă doriți să slăbiți rapid, încercați! „

Și dacă doriți să ajutați – în procesul de slăbire – cu un supliment alimentar dovedit, natural, testați Untoxin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *