Înălbirea părului cu mușețel – ce ar trebui să știți înainte de tratamentul la domiciliu?
În sezonul de sărbători, ne concentrăm în primul rând pe naturalețe – reflexii strălucitoare în păr, roșu delicat și blond platinat sunt cele mai interesante tendințe din acest an. Ești sătul de firele tale întunecate și visezi fire frumoase, luminate? Aveți nevoie de o schimbare subtilă, dar vă este teamă că tratamentul de albire vă va deteriora ireversibil părul și îl va face să cadă? Nu trebuie să fie așa! Înălbirea părului cu mușețel poate fi soluția doar pentru tine!
Pentru a vă ușura ușor părul fără a-l deteriora, merită să căutați metode naturale, dovedite, pe care le-au folosit bunicile noastre. Este adevărat că nu sunt la fel de eficiente ca decolorarea coaforului, dar nu slăbesc părul. Ce sunt tratamentele la domiciliu și cum să le efectuați? În ce fel diferă tratamentele naturale de a vizita un specialist? Cum să vă îngrijiți corect părul după tratament? În articolul de mai jos veți găsi toate informațiile despre acest subiect!
Proprietăți prețioase ale mușețelului
Mușețelul este una dintre cele mai renumite plante utilizate în medicina pe bază de plante. Conține cantități mari de substanțe antialergice, colină, săruri minerale și flavonoide. Aplicat din interior, are un efect relaxant și antiinflamator. Consumul de infuzie de mușețel are un efect calmant și relaxant. Mușețelul regenerează pielea, astfel încât utilizarea sa este recomandată în tratamentul acneei și alergiilor juvenile. Extractele de mușețel au fost adăugate la preparatele de îngrijire a părului de mulți ani. Nu numai că luminează firele și dă strălucire, dar îmbunătățește și starea părului datorită conținutului ridicat de minerale. Utilizarea regulată a balsamelor de mușețel previne căderea părului și ajută la tratarea mătreții.

Iluminarea pasului cu pas a mușețelului
Această metodă de luminare a părului este foarte simplă și complet sigură pentru rădăcinile părului. Este suficient să fierbeți 2 linguri de mușețel într-un litru de apă, să așteptați până se răcește și apoi să înmuiați bine părul în infuzie. Mușețelul nu trebuie clătit câteva ore sau peste noapte. Pentru ca amestecul să aducă cele mai bune rezultate, merită să îl folosiți în mod regulat – cel puțin de două ori pe săptămână. De asemenea, ne putem ușura părul cu șampoane și balsamuri naturale cu adaos de mușețel, care se găsește în farmacie. Foarte important, decolorarea părului cu mușețel va funcționa numai pe părul natural, anterior nevopsit. Această metodă este recomandată în special blondelor. Mușețelul nu creează nuanțe galbene pe păr și îi conferă o strălucire naturală. Amintiți-vă, totuși, că nuanța finală a părului depinde de culoarea originală.
Sucul de lămâie îți ușurează părul
Un alt agent de iluminat eficient este sucul de lămâie. Funcționează și pe nuanțe închise. Pentru a vă ușura părul în acest fel, stoarceți sucul lămâii întregi, amestecați-l cu puțină apă și întindeți-l bine pe toată lungimea părului. Amestecul trebuie aplicat pe părul uscat, cel mai bine este să-l clătiți după câteva ore.
Părul se deschide cu miere
Puțini oameni știu că putem folosi și mierea pentru a ne ușura părul. Masca de miere cu adaos de apă decolorează părul și îl întărește în același timp. Această metodă este recomandată părului deteriorat. Cu ajutorul mierii, putem obține și reflexe delicate, luminoase. Pentru a vă ușura părul cu miere, adăugați câteva linguri la balsamul preferat și lăsați-l pe păr timp de o oră.
Decolorarea părului cu oțet de vin
O altă metodă acasă pentru a vă ușura părul este clătirea cu o soluție de oțet și apă fiartă. Este suficient să clătiți părul uscat cu un amestec 1: 1 și apoi să șamponați. Efectele sunt vizibile imediat.
Decolorarea părului la coafor
Decolorarea într-un salon de coafură este o alternativă excelentă pentru persoanele care nu doresc să experimenteze schimbarea culorii părului. Cu toate acestea, înainte de a ne decide să ajutăm un coafor, merită să luăm în considerare ce efect vom obține. Înălbirea părului este o procedură costisitoare (de la 300 la 1000 RON). Prețul exact depinde de starea părului.
Saloanele de coafură utilizează produse chimice puternice, care deteriorează părul și pot provoca alergii. Cu toate acestea, epilarea profesională este cea mai bună soluție pentru persoanele care doresc să-și schimbe radical aspectul părului, de exemplu trecând de la negru la blond. Merită să știți că, în unele cazuri, coaforii nu ușurează părul – în special atunci când părul este foarte slăbit prin vopsirea anterioară. Tragerea culorii este o procedură complicată, deci uneori se efectuează la mai multe vizite pentru a nu suprasolicita părul. Înainte de a vizita un coafor, este o idee bună să vă pregătiți corect părul, folosind măști și balsamuri hidratante.

Albirea părului – efecte secundare
Din păcate, decolorarea părului prea des (inclusiv remedii casnice) poate provoca reacții adverse, cum ar fi:
- reducând puterea părului – devine foarte fragil.
- creșterea capacității părului de a evapora apa – aceasta înseamnă că părul devine rigid și dificil de modelat. Prin urmare, coafarea părului după decolorare poate fi foarte dificilă
- porozitate mai mare – părul absoarbe mai repede substanțele externe, inclusiv impuritățile care au un efect negativ asupra structurii sale.
- sensibilitate crescută a părului – părul devine susceptibil la temperaturi ridicate și scăzute și se încurcă foarte repede.
Datorită faptului că decolorarea părului este o procedură foarte solicitantă, merită să aveți grijă de o îngrijire adecvată, atât înainte, cât și după decolorare.
Cum să ai grijă de părul decolorat? 6 sfaturi importante
Tratamentul de înălbire deschide cuticulele părului, făcându-le mai predispuse la deteriorare și pierzându-și rapid strălucirea. Ce merită să ne amintim după decolorare? Mai jos sunt 6 reguli esențiale pentru îngrijirea zilnică a părului:
- Tunderea regulată a capetelor – tunderea sistematică a capetelor face părul hrănit și nu se usucă. Datorită vizitelor frecvente la coafor, firele cresc mai repede și arată sănătos și proaspăt.
- Spălarea mai puțin frecventă a părului – aplicarea șamponului pe păr îl usucă suplimentar, așa că evitați să-l spălați în fiecare zi, mai ales câteva săptămâni după decolorare, când firele sunt extrem de slabe. Dacă părul nostru devine rapid gras, merită să investim într-un șampon uscat care îi va da volum. Să alegem preparate naturale cu cea mai bună compoziție. Șampoanele pe bază de plante cu adaos de mușețel sau urzică sunt perfecte.
- Utilizarea balsamurilor și uleiurilor de înmuiere – utilizarea regulată a balsamurilor și a uleiurilor este esențială pentru părul decolorat. Balsamurile cremoase, mătasea sau uleiul de cocos sunt o modalitate excelentă de a spori culoarea și de a regenera rapid firele. De asemenea, putem freca ulei (de exemplu semințe de in) în păr chiar înainte de a-l spăla.
- Schimbarea prosoapelor – dacă vă ușurați sau vopsiți în mod regulat părul, este foarte important să folosiți prosoape moi (cele din microfibră vor fi cele mai bune). Materialul dur irită suplimentar becurile. Nu uitați să evitați ștergerea bruscă a părului după scăldat – în schimb, puneți ușor un prosop peste capul ud.
- Protecție în timpul îndreptării și uscării părului – tratamentele zilnice afectează foarte mult părul, iar temperaturile ridicate îl usucă în plus. Dacă nu putem renunța la un uscător de păr sau la o placă de îndreptat, merită să căutăm produse cosmetice care protejează părul, inclusiv spray-uri de protecție împotriva căldurii. Când vine vorba de uscarea părului, cel mai bine este să o faci cu aer rece ionizat.
- Protejarea părului împotriva razelor UV – după înălbire, este extrem de important să vă protejați corect părul de efectele nocive ale soarelui. Există multe preparate cu filtru de protecție disponibile în farmacii – merită să le folosiți în fiecare zi.