Deodorant pentru bărbați fără aluminiu – vă sugerăm cum să-l alegeți pe cel mai bun!
Transpirația este o problemă pentru mulți dintre noi. Mirosul urât ne ia încrederea și ne face să ne simțim inconfortabil. De aceea ajungem la produse cosmetice disponibile în farmacii – mai ales în perioada sărbătorilor. Majoritatea dintre noi folosim deodorante spray. De obicei, nu ne gândim la compoziția lor detaliată și la efectele asupra corpului nostru. Între timp, deodorantele disponibile în mod obișnuit conțin cantități uriașe de ingrediente chimice puternice, inclusiv parabeni alergeni, propan, glicol sau aluminiu extrem de periculos. Cum ne afectează acești compuși sănătatea, ce boli provoacă și de ce este mai bine să le evităm? Există alternative eficiente la deodorante disponibile în magazine?
Deodorant și antiperspirant – diferențe
Deodorantele sunt foarte des confundate cu antiperspirante, dar acțiunea lor este complet diferită. Sarcina principală a deodorantelor este de a neutraliza mirosul neplăcut de transpirație, în timp ce antiperspirantele ar trebui să inhibe activitatea glandelor sudoripare. Să ne amintim, însă, că transpirația este o reacție naturală a corpului nostru și un proces important de viață – ne protejează de răceli și infecții, ne permite și să scăpăm de toxine și impurități.
Prin urmare, dacă vrem doar să eliminăm mirosul neplăcut, este mai bine să evităm antiperspirantele care inhibă procesul de transpirație. Antiperspirantele sunt recomandate persoanelor care efectueaza munca fizica grea sau fac sport. Deodorantele nu sunt la fel de nocive ca antiperspirantele, dar contin multe substante periculoase, asa ca cel mai bine este sa le alegeti pe cele care au fost create doar pe baza de ingrediente naturale. De asemenea, trebuie să ne amintim că transpirația excesivă poate fi un simptom al unei boli grave sau al unor tulburări hormonale, așa că dacă transpiram foarte intens, merită să vizitați cât mai curând un dermatolog sau un cosmetolog care va determina cauza problemei noastre.
Deodorante din aluminiu – de ce sunt atât de periculoase pentru sănătate?
Aluminiul este principalul ingredient activ din majoritatea deodorantelor. Conține numeroase cantități de impurități. Este aluminiul care se presupune că inhibă transpirația excesivă. Cercetări recente arată că aluminiul adăugat la antiperspirante poate duce la mutații grave ale ADN-ului, provocând leziuni celulelor dintr-un anumit loc al corpului, ceea ce poate provoca cancer de sân. Efectul aluminiului este adesea comparat cu hormonul feminin – estrogen, al cărui exces favorizează creșterea celulelor canceroase. În plus, în anii 1960, au apărut primele rapoarte despre legătura dintre aluminiu și boala Alzheimer. Inhalarea regulată a particulelor de compuși de aluminiu are un impact uriaș asupra dezvoltării bolilor sistemului nervos central. Deodorantele cu adaos de aluminiu nu trebuie folosite de persoanele care suferă de boli de rinichi – în acest caz, toate substanțele nocive se acumulează în organism.
Pe lângă aluminiu, majoritatea deodorantelor disponibile în farmacii conțin și multe alte substanțe care sunt foarte dăunătoare sănătății noastre, printre care:
- propan / butan – sunt produse care, acumulându-se în organism, provoacă dureri de cap recurente. De asemenea, distrug buna funcționare a sistemului reproducător.
- parabeni – pătrund în piele, afectând negativ sistemul endocrin.
- triclosan – este folosit de ani de zile în cosmetică. Se presupune că ucide bacteriile responsabile pentru mirosul neplăcut de transpirație, dar de fapt ucide și bacteriile mai slabe, bune, care ne protejează corpul. Această substanță afectează și echilibrul hormonal și este una dintre cauzele cancerului de sân.
- formaldehidă – altfel metanal sau formaldehidă. Este un gaz otrăvitor, incolor, iritant pentru conjunctivă, provocând alergii și iritant căile respiratorii.
- polietilen glicol – are un efect negativ asupra funcționării ficatului și rinichilor. Glicolul facilitează pătrunderea substanțelor toxice în sistemul nervos uman.
- substanțe care sporesc mirosul – provoacă alergii și reacții alergice. Un antiperspirant poate conține o compoziție de până la două sute de substanțe care cauzează alergii.
Substantele continute de deodorante nu doar ca prezinta un risc pentru sanatatea noastra, dar deranjeaza si flora bacteriana naturala a pielii subrat, ceea ce provoaca foarte multe iritatii. Prin urmare, dacă vrem să scăpăm de mirosul neplăcut, merită să alegem doar deodorante naturale.

Deodorant pentru bărbați fără aluminiu – recenzie
Care sunt alternativele la deodorantele sintetice din farmacie? Se dovedește că alegerea este destul de mare! Iată remedii naturale și eficiente pentru transpirația excesivă:
- Alum – este un cristal transparent ale carui proprietati au fost folosite inca din antichitate! Are efect antiseptic și astringent. Alaunul contine saruri de aluminiu, dar efectul lor este complet diferit decat in cazul deodorantelor chimice – datorita structurii cristaline, aluminiul nu este absorbit de organismul nostru. Alaunul este un remediu excelent pentru transpirația excesivă, precum și pentru acnee și inflamație. Calmează și calmează pielea iritată. Merita sa incerci deodorante roll-on cu adaos de alaun, de exemplu deodorantul Lilla Mai cu un parfum delicat de lavanda.
- Deodorant fără aluminiu în cremă – deodorantele în cremă elimină mirosul neplăcut, fără a inhiba activitatea naturală a glandelor sudoripare. Formula lor este blândă și complet sigură pentru pielea noastră. Costul unui astfel de antiperspirant natural este de obicei de aproximativ 40 RON pentru 40 ml de cremă. Deodorantele cremă conțin ingrediente vegetale, ecologice. Sunt disponibile în diverse parfumuri. Vă putem recomanda deodorante cremă de la „4 grauri”, precum și creme disponibile la farmacia bio online: www.drogeria-ekologiczna.pl. Merită să încercați și crema Purite cu adaos de argilă verde.
- Deodorant barbati fara aluminiu pe baza de extract de ceai – uleiul de arbore de ceai are proprietati antiseptice, antibacteriene si antivirale. Utilizarea lui este recomandată nu numai în lupta împotriva transpirației excesive, ci și în cazul problemelor cutanate și în tratamentul infecțiilor căilor respiratorii superioare. Există multe deodorante cu adaos de ulei de ceai disponibile în farmaciile online, le veți găsi, printre altele, la: www.gaj-oliwny.pl. Deodorantele pe bază de extract de ceai nu conțin aluminiu în nicio cantitate, ceea ce le face o alternativă excelentă la deodorantele clasice.
- Deodorant stick pe baza de ingrediente naturale – acest tip de antiperspirant este disponibil la orice farmacie. Acestea conțin de obicei aloe vera și alte substanțe botanice care calmează pielea. Costul lor este de câțiva sau o duzină de zloți.

Remedii la domiciliu pentru transpirație
Pe langa alegerea deodorantelor naturale, in lupta impotriva transpiratiei si mirosului neplacut, merita sa incercati si metode acasa, dovedite. Aici sunt ei:
- Spalarea locurilor predispuse la transpiratie cu sapun cu adaos de clorhexidina (bactericid).
- Depilarea frecventă și evitarea băilor fierbinți care stimulează glandele sudoripare.
- Alege haine lejere, aerisite de in sau bumbac.
- Schimbarea dietei – renunțarea la preparatele care conțin cantități mari de condimente și ceapă picante, care cresc mirosul neplăcut de transpirație.
- Ungerea axilelor cu felii de lămâie, care are un efect antiseptic, răcoritor și bactericid asupra epidermei.
- Folosind un antiperspirant de casă cu ulei de cocos amestecat cu uleiul esențial preferat. Uleiul de cocos ucide bacteriile și ciupercile, protejează împotriva infecțiilor și calmează alergiile cutanate.
- Sprijinirea corpului din interior cu ierburi – în tratamentul hiperhidrozei , merită să ne amintim despre mijloacele utilizate în medicina naturală. Cele mai eficiente plante includ salvie, melisa, urzica, coada-calului de câmp și mușețel. Au efect dezinfectant, astringent și antibacterian.