Curățarea organismului de paraziți
Paraziți umani – curățarea organismului
Când vine vorba de sănătatea umană, nu ar trebui să existe tabuuri. Chiar și bolile jenante, cum ar fi apariția paraziților , pot explica multe afecțiuni! Simptome precum: diaree, apetit excesiv pentru produse dulci și îndulcite, scădere în greutate nejustificată, flatulență, constipație și chiar lipsă de poftă de mâncare – fiecare dintre aceste simptome trebuie examinat cu atenție de către un medic primar. Curățarea organismului de paraziți poate fi o luptă lungă și obositoare.
Cum se detectează un parazit în organism?

Problema detectării paraziților este atât de complicată încât nu există semnale clare din partea organismului care să ne avertizeze. Atât multitudinea simptomelor cât și intensitatea lor variabilă îngreunează diagnosticul.Din cauza faptului că simptomele sunt caracteristice multor afecțiuni, diagnosticul este adesea greșit. Și totuși nu este că problema de a fi purtător de paraziți nu ne privește. Când avem de-a face cu o persoană cu imunitate redusă sau pur și simplu avem ghinion și ne plac și sushi-ul și tartarul , atunci ar trebui să luăm în serios examinarea pentru paraziți și să nu o amânăm „pentru mai târziu”, deoarece curățarea organismului de paraziți este adesea o proces obositor și lung.
Paraziții la oameni – pe cine se referă ei?
Răspunsul este evident. Paraziții pot afecta pe oricine. Niciunul dintre noi nu ar trebui să se simtă prea sigur. Din păcate, lipsa de educație cu privire la amenințarea paraziților are consecințe fatale, deoarece asociem paraziții doar cu animale sau persoane care nu respectă regulile de igienă de bază . Cât adevăr există? Nu mult, dar da – animalele (nu doar cele sălbatice) sunt adesea purtătoare de paraziți care pot fi ulterior infectați de oameni. Prin urmare, după contactul cu un animal (chiar și unul domestic), ar trebui să vă spălați mâinile și cu siguranță nu este recomandabil să permiteți acestui animal să vă lingă fața , deoarece face mult mai dificilă spălarea oricăror organisme străine și este practic neigienic.
Spălarea fructelor și legumelor – amintiți-vă de elementele de bază!
Cu toate acestea, nu numai carnea crudă și contactul cu un animal infectat sunt o sursă potențială de paraziți pentru noi. Uităm că chiar și fructele și legumele care nu sunt spălate bine sunt o țintă ușoară pentru ouăle de paraziți . Nu este totul! Nici măcar nu ne putem simți în siguranță în baie. Nu doar apa de băut poate fi contaminată, mai găsim și viermi plati , căpușe în scăldat (lacuri) … Cu siguranță fiecare dintre noi a avut un coleg care a fost purtător de păduchi la grădiniță sau la școala primară . Nu numai că, parazitul poate fi infectat prin strângerea mâinilor murdare și chiar în propria casă – deoarece praful face mai ușor să supraviețuiești și să călătoreștiouă de oxiuri . Din praf, pot ajunge pe lenjerie de pat sau pe prosop, pe care le folosim pentru a șterge corpul după baie și avem o rețetă gata pentru infecția cu paraziți. Regulile de bază de igienă ne vor proteja de procesul dificil de curățare a organismului de paraziți .
Infecție cu paraziți – cum să te protejezi?

Nici cele mai stricte reguli de igienă nu ne pot garanta inviolabilitatea – paraziții reprezintă o amenințare reală pentru fiecare ființă umană astăzi. De aceea , educația și conștientizarea în acest domeniu sunt atât de importante . Copiii sunt deosebit de vulnerabili în acest sens. Trebuie să ne amintim că există mai multe moduri de a vă infecta cu paraziți. Pe lângă consumul de carne crudă, pește, fructe sau legume nespălate, ne putem infecta de la cineva – de exemplu, prin infecția cu picături . Este suficient ca interlocutorul nostru, fiind purtător al parazitului , strănută sau tușește fără a-și acoperi gura. Picături de salivădețin un potențial intrus. Când avem de-a face și cu copii, este aproape imposibil să prevenim infecția de la un egal. De aceea, merită să acordăm o atenție deosebită oricăror semne tulburătoare care apar la copiii noștri. Apetit excesiv ? Poate că nu înseamnă neapărat să crești. Anemie si dureri abdominale ? Ele sunt foarte adesea un semn de tenie, oxiuri sau tricoceri . Pe de altă parte, acesta nu este un motiv de panică sau paranoia, deoarece nu ajută niciodată și poate face rău.
Cum să scapi de paraziți din organism?

Acum că am ajuns la concluzia că problema de a avea paraziți ar trebui mediatizată și este o amenințare reală pentru sănătatea noastră, acum este timpul pentru câteva cuvinte despre cum să o combatem. Cu atât mai mult alarmează Organizația Mondială a Sănătății : fiecare al treilea european este infectat cu paraziți! Ele provoacă 14 milioane de decese pe an …
Din fericire, avem instrumentele pentru a lupta împotriva acestei stări jenante. Cu toate acestea, aveți grijă să vă deparazitați . Pentru a determina prezența paraziților în corpul nostru, va fi necesar un test de sânge sau scaun . În ceea ce privește probele de scaun, acestea trebuie colectate de trei ori , la intervale de timp diferite. Odată ce suntem siguri că corpul nostru stochează un „pasaj clandestin”, putem fi tentați să încercăm metode naturale de combatere a paraziților . Acest lucru nu oferă o garanție de 100% a eficacității, deși se recomandă și prevenirea sănătoasă în această chestiune. Deci, ce ar trebui să fie în trusa noastră de prim ajutor pentru combaterea paraziților?
- Ulei de oregano: frunzele de oregano conțin o substanță cu puternice proprietăți antifungice, antivirale și antioxidante . Două substanțe sunt responsabile pentru acțiunea sa eficientă: timolul și carvacrolul . Uleiul are un gust foarte intens, așa că cel mai bine este să adăugați câteva picături într-o linguriță cu zahăr și să beți multă apă. Ar trebui folosit de 2-3 ori pe zi pentru cel mai bun efect.
- Semințe de dovleac: se știe de mult timp că semințele de dovleac pot face mult bine organismului nostru. Totul datorita continutului ridicat de vitamina C , care are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar si circulator . În plus, ele conțin sănătoși, deoarece acizi grași nesaturați , afectând, printre altele, structura adecvată a vitaminei D. Cantitatea optimă de semințe de dovleac ar trebui să fie de 25-30 de grame . Semințele trebuie zdrobite și combinate cu morcov sau țelină mărunțiți. La 3 ore după administrarea acestei doze de amestec, beți 2 linguri de ulei de ricin .
- Sucuri murate: apa din castraveți murați trebuie amestecată cu usturoi (în prealabil zdrobiți). Păstrați acest amestec timp de 10 zile într-un loc întunecat și răcoros . După acest timp, un adult poate consuma aproximativ 10 ml de astfel de suc zilnic. La copii, cantitatea acestei substanțe trebuie redusă la jumătate. Utilizați acest tratament timp de maximum o lună și repetați-l o dată pe an.
Atunci când se întreprinde metode naturale de combatere a paraziților , trebuie amintit că aceștia nu au întotdeauna efectul scontat. Cel mai bine este să combinați un astfel de tratament cu măsurile recomandate de medic. Apoi vei grăbi timpul de tratament și vei întări efectul tratamentului. Când avem de-a face cu copii care suferă de paraziți, cel mai bine este să urmați doar indicațiile medicului, deoarece există un risc mare de reacție alergică la orice metodă.
Cele mai mari amenințări ale paraziților

Când vine vorba de cei mai des întâlniți paraziți care apar în corpul nostru, aceștia sunt : oxiuri, viermi rotunzi umani, viermi bici și tenia . Oxiuri – cel mai frecvent simptom este mâncărimea jenantă în jurul anusului . Este inevitabil să ne zgâriem în acest loc, mai ales în timpul somnului, astfel încât să putem infecta, fără să știm, alți membri ai familiei cu acest parazit. Oxiurii provoacă o boală neplăcută numită enterobiază , care poate provoca consecințe grave asupra dezvoltării mentale și fizice a copiilor.
La rândul său, viermele uman este un parazit care trăiește în intestinul subțire, unde la un om adult poate ajunge la o lungime de până la 50 cm! Acest parazit poate depune până la câteva sute de mii de ouă în intestinele noastre în fiecare zi . Consecința de a avea aceasta poate fi diaree, flatulență, reacții alergice, crize de anxietate, conjunctivită, astm bronșic … Scrâșnitul dinților în somn ar trebui să fie un simptom alarmant pentru noi .
Paraziții umani – o boală a secolului 21?
Deși trăim într-o goană constantă a civilizației, adesea nu acordăm o atenție deosebită calității a ceea ce mâncăm și modului în care funcționăm zilnic. Multe boli pot fi evitate respectând cele mai elementare reguli de igienă personală . Este suficient ca înainte de fiecare utilizare a toaletei, înainte de fiecare masă, imediat după ce ne întoarcem acasă de la serviciu, să ne spălăm pe mâini. Să strănutăm, să ne acoperim gura, când suntem bolnavi, să nu vizităm locuri care sunt potențiale grupuri de bacterii. Merită să ne amintim că un sistem imunitar slab este adesea rezultatul paraziților, dar poate fi și cauza lor! Spală bine legumele pe care le consumi, evită carnea crudă și adaugă murături, semințe de dovleac și floarea soarelui în dieta ta zilnică. De asemenea, merită să ne amintim să evitați contactul direct cu animale străine. Să nu uităm de deparazitarea animalelor de companie și absolut să nu le lăsați să doarmă în pat cu noi! Câteva dintre aceste reguli simple sunt capabile să ne protejeze de paraziți și de complicațiile neplăcute pe care le provoacă.
O soluție grozavă recomandată de redacția noastră, care vă permite să scăpați de paraziți, este suplimentul alimentar Untoxin.