cetone de zmeură
slăbire

Cetone cu zmeură – ce sunt acestea și de ce te pot ajuta să slăbești?

De ceva timp, din ce în ce mai mulți producători, fie că sunt suplimente de rezistență sau suplimente de sănătate, încep să folosească substanțe speciale în produsele lor. Aceste substanțe sunt cetone de zmeură. Au câștigat popularitate recent, când s-a dezvăluit cât de mult pot avea efectiv asupra pierderii în greutate.

În articolul de astăzi vom discuta despre ce sunt exact aceste cetone, ce proprietăți de sănătate au, cum arată dozajul lor, ce formă să cumpere și care este prețul lor. În plus, vom verifica ce părere au alții despre cetonele de zmeură și de ce ar trebui să vă interesați acest ingredient. În plus, vom verifica dacă utilizarea dozelor mari de cetone zmeură este sigură pentru corpul nostru.

Ce sunt cetonele de zmeură?

Cetonele de zmeură sunt una dintre numeroasele substanțe care sunt responsabile de gustul zmeurii. Cu toate acestea, merită să știm că înainte ca producătorii de suplimente alimentare să acorde atenție proprietăților lor de sănătate, am putea întâlni foarte des cetone cu zmeură în alte produse. Cele mai frecvente au fost săpunurile, lumânările și alte produse de îngrijire. Este demn de remarcat, totuși, că substanțele descrise sunt utilizate și la producerea anumitor dulciuri.

Amintiți-vă că cetonele de zmeură nu sunt doar o substanță care se găsește în zmeură – cantitățile lor parțiale pot fi găsite și în mure și afine. 2010 a fost un an important pentru utilizarea cetonelor de zmeură în scăderea în greutate. Atunci oamenii de știință au observat similitudini cu substanța găsită în ardeiul iute, și anume capsaicina.

Capsaicina este responsabilă pentru condimentarea ardeiului. Cu toate acestea, ceea ce i-a determinat pe cercetători să exploreze posibilitățile de slăbire ale cetonelor din zmeură este că unele studii au indicat că capsaicina poate preveni creșterea în greutate.

Deși cercetarea asupra cetonelor de zmeură nu este clară și nu indică în mod direct că prin utilizarea cetonelor de zmeură în suplimentele alimentare este posibil să slăbești rapid kilograme, în multe cazuri a fost posibil să se observe o scădere a greutății în timpul utilizării preparatelor suplimentate cu cetone de zmeură – indiferent dacă a fost în cantități mai mari sau mai mici.

cetone zmeura - actiune

De ce cetonele de zmeură pot avea beneficii pentru sănătate?

De la descoperirea unui medicament potențial nou pentru combaterea obezității și a supraponderabilității, multe studii au încercat să demonstreze proprietățile de slăbire ale cetonelor din zmeură. Unul dintre rezultatele mai interesante care ar putea constitui baza pentru cercetări suplimentare asupra proprietăților de sănătate ale cetonelor din zmeură a fost dovedirea faptului că aceste cetone afectează secreția de noradrenalină.

Norepinefrina este responsabilă pentru reglarea fluxului sanguin în organism. Acest hormon este, de asemenea, cunoscut sub numele de hormon al stresului, deoarece trimite un semnal către corpul nostru și stimulează metabolismul în același timp. Aceasta este o confirmare a faptului că există motive pentru a crede în beneficiile cetonei de zmeură pentru sănătate.

Desigur, merită să ne amintim că există mai multe studii care arată cum cetonele de zmeură pot afecta pozitiv procesul de slăbire. Unul dintre aceste studii a fost efectuat în Japonia, unde s-a dovedit efectul pozitiv al cetonelor zmeură asupra reducerii grăsimii corporale prin accelerarea metabolismului și influențarea procesului de lipoliză. Acest lucru, la rândul său, a redus cantitatea de grăsime stocată în țesuturi. 

Alte proprietăți ale cetonelor de zmeură care merită cunoscute

Substanța descrisă astăzi este un compus natural care se poate lăuda cu un efect pozitiv asupra altor aspecte, nu neapărat legat de procesul de slăbire. Cetonele cu zmeură joacă, de asemenea, un rol important în detoxifierea organismului. Procesul de detoxifiere ne permite să întinerim pielea și să redăm culoarea corespunzătoare și, în plus, să întârzie procesul de îmbătrânire. În plus, să ne amintim că cetonele descrise ne îmbunătățesc situația cu colesterolul rău – scad nivelul său din sânge.

Din aceste informații, este foarte ușor să concluzionăm că aproape fiecare proprietate de zmeură care promovează sănătatea se găsește în cetonele lor. Aceasta înseamnă că merită să vă familiarizați cu suplimentele care conțin această substanță. Desigur, nu trebuie să fie o doză foarte mare.

Dozare

Înainte de a ne decide să folosim suplimente care conțin cetone de zmeură, ar trebui să citim cu atenție prospectul producătorului și compoziția. Este important ca preparatul pe care îl alegem să aibă în compoziția sa de la 150 la 250 mg cetonă. Având în vedere că pentru a obține o astfel de cantitate de cetonă de zmeură, avem nevoie în medie de 150-250 kg de fructe, doza menționată mai sus va fi suficientă.

 jaogdy acai berry

Desigur, doza potrivită depinde în primul rând de greutatea noastră – cu cât persoana este mai mare, adică cu cât cântărește mai mult, cu atât trebuie luată doza. Totuși, acest lucru nu schimbă faptul că, în funcție de specificitatea aleasă, cantitatea de cetonă de zmeură utilizată poate varia și, prin urmare, trebuie să urmăm întotdeauna recomandările producătorului.

Există contraindicații pentru cetone de zmeură?

Cu câteva decenii în urmă, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a recunoscut cetonele zmeurii ca fiind universal sigure și inofensive. Aceasta înseamnă că, în multe cazuri, cetonele nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea noastră. Din păcate, un studiu realizat în anii 1960 de un institut american a vizat utilizarea cetonelor în cantitate de 2 mg pe zi. După cum știm, suplimentele conțin de la 50 la 250 de miligrame pe porție.

Din acest motiv, înainte de a decide suplimentarea cu cetone de zmeură, trebuie să consultați imediat un medic și să efectuați un interviu. Datorită acestui fapt, ne vom asigura că nu suntem expuși riscului de complicații și efecte secundare neprevăzute.

Luând în considerare efectele cetonelor, persoanele cu diabet și cele cu probleme arteriale nu ar trebui să utilizeze suplimente care conțin o cantitate mare de cetone.

cetone zmeura - dieta

Ce cred alții despre cetonele zmeură? Părere

Proprietățile cetonelor zmeură au atras cu siguranță mulți utilizatori – aflăm acest lucru din opiniile de pe forumuri despre persoanele care doresc să slăbească. Apreciază o acțiune aproape imediată. Cu toate acestea, mulți utilizatori subliniază că nu ar folosi cretonele de zmeură dacă ar avea probleme sau afecțiuni.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că unii oameni se plâng de prețul suplimentelor. Având în vedere cât de puțin extract este extras din fructe, suplimentele cu o doză mai mare de cetone de zmeură sunt destul de scumpe. Acest lucru nu înseamnă, totuși, că, în cazul utilizării suplimentelor de vitamine și minerale, care conțin urme de cetone de zmeură, vom simți o diferență de preț.

rezumat

Utilizarea cetonelor din zmeură, mure, afine sau alte fructe roșii este cu siguranță o idee interesantă care ar trebui luată în considerare dacă într-adevăr avem dificultăți de slăbit. Cu toate acestea, rețineți că proprietățile vindecătoare ale cetonelor pot fi o sabie cu două tăișuri. Deși ne vor ajuta să scăpăm de țesutul adipos, o doză atât de mare și nerespectarea sugestiilor medicului și a producătorului suplimentului pot provoca daune sănătății pe termen lung.

Prin urmare, înainte de a ne decide să profităm de proprietățile vindecătoare ale cetonelor din zmeură, verificați cu atenție dacă există contraindicații și abia apoi aplicați treptat suplimente care conțin acest ingredient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *