Aspect deranjant al unghiilor – ce ar putea însemna?
Unghiile cu aspect estetic sunt visul oricărei femei. Din păcate, puține doamne se pot bucura de ele. Din cauza dietei necorespunzătoare sau a diferitelor boli, unghiile devin adesea fragile și au o culoare nefirească. În multe cazuri, ca urmare a funcționării necorespunzătoare a corpului, pe suprafața plăcii unghiei apar linii albe. Simptomele deranjante pot indica boli mai mult sau mai puțin grave. Care sunt modificările în aspectul unghiei și ce le caracterizează și cum să o tratezi în cazul deteriorării plăcii unghiei?
Modificări ale aspectului unghiilor
Multe boli se manifestă prin modificări ale unghiilor. Interesant este că doar unele dintre ele sunt asociate cu boli ale plăcii unghiei. Cele mai multe modificări sunt rezultatul unei defecțiuni a întregului corp. Se întâmplă ca dungi albe sau maronii vizibile pe unghii să fie cauzate de boli sistemice. Prin urmare, orice modificare a aspectului mâinilor ar trebui să ne facă suspiciuni. Mai ales dacă aspectul degetelor se deteriorează semnificativ peste noapte. Unele modificări care rezultă dintr-o dietă incorectă sau infecție au chiar numele lor. Cu siguranță merită să știți despre caracteristicile lor, astfel încât să le puteți recunoaște rapid în caz de afecțiuni.

Tinea
Modificările unghiilor înseamnă cel mai adesea micoză. În funcție de gravitatea bolii, boala poate lua forme ușor diferite. Persoanele care se luptă cu micoza la început pot observa o schimbare a culorii plăcii. De obicei, veți observa mai întâi pete albe pe unghie. Acestea devin galbene sau maronii în timp. În timpul micozei apare keratoza. Placa devine foarte groasă și se delaminează regulat. Important, micoza poate afecta atât picioarele, cât și mâinile. În plus, boala se transmite ușor. Prin urmare, este o boală foarte frecventă.

Motive pentru formare
Cele mai frecvente cauze ale onicomicozei este contactul direct cu ciuperca. Este ușor să prinzi boala în piscină, atunci când nu folosești flip-flops sau în timpul sejururilor în case de oaspeți. Atunci când un membru al gospodăriei se luptă cu onicomicoza, există o mare probabilitate ca boala să se răspândească la alte persoane. Mai ales atunci când împart un prosop sau schimbă pantofi. Onicomicoza poate fi, de asemenea, rezultatul tinea pedis netratată a picioarelor sau a mâinilor. Bărbații și femeile care se confruntă cu diabet zaharat și tulburări endocrine sunt deosebit de expuse riscului bolii. Obezitatea și purtarea pantofilor din materiale rezistente la vânt contribuie la boală.
Tratament
Viermele necesită tratament pe termen lung. În principal datorită faptului că boala se răspândește rapid. Cel mai adesea, modificările unghiilor necesită o vizită la medic. Dermatologul va recunoaște rapid boala și va prescrie produsele farmaceutice adecvate. Este foarte important să utilizați în mod regulat unguente și alte preparate pentru micoză. Lipsa de regularitate ne poate face să ne luptăm cu micoza luni întregi. În plus, nu are rost să folosești remedii casnice, deoarece acestea nu aduc rezultate satisfăcătoare. Cel mai bine este să optați pentru tratament cu un specialist. Atunci când eliminați micoza, este de asemenea important să aveți grijă de igiena corectă a unghiilor. În acest scop, merită să folosiți soluții antifungice și accesorii de unică folosință pentru îngrijirea plăcii.
Ce sunt trupele mele?
Una dintre cele mai populare schimbări care pot fi văzute în unghii sunt așa-numitele Mees Bands. Caracteristica lor este culoarea albă și faptul că apar individual. Important, firele pot fi observate nu numai pe mâini, ci și pe picioare. În consecință, sunt destul de ușor de recunoscut. Persoanele care se ocupă de Mees Bands pot observa că acestea se clatină în timp. Acest lucru se datorează creșterii unghiei.
Motive pentru formarea trupelor mees
Deși benzile Mees nu par a fi o afecțiune gravă, ele pot indica boli grave ale sistemului circulator. Liniile albe de pe unghie sunt foarte des rezultatul insuficienței cardiace sau al anemiei cu celule secera. Cauzele apariției dungi includ, de asemenea, otrăvirea corpului cu monoxid de carbon sau metale precum arsenic sau taliu. Modificarea aspectului unghiilor este caracteristică insuficienței renale și a malariei.
Tratament
În primul rând, pentru a scăpa de liniile albe de pe unghii, trebuie să aflați ce le-a cauzat. De obicei, după ce starea de bază s-a vindecat, benzile Mees dispar de la sine. În caz de suspiciune de otrăvire a corpului, este necesară o vizită la medic. Specialistul va selecta tratamentul adecvat. Același lucru este valabil și în cazul malariei. Când dungile sunt rezultatul insuficienței cardiace sau renale, nu este întotdeauna posibilă eliminarea completă a leziunilor. Cu toate acestea, apariția liniilor albe ajută la diagnosticarea bolilor, ceea ce se traduce printr-un tratament mai eficient.
Formațiile Muehrcke
Pot exista și linii orizontale pe unghii, care de cele mai multe ori nu apar individual, ci în perechi. Ele sunt numite benzile Muehrcke. Leziunile sunt albe și apar de obicei doar pe mână. Important, spre deosebire de benzile Mees, benzile Muehrcke nu se mișcă pe măsură ce unghia crește. Poziția lor este întotdeauna constantă, astfel încât pot fi ușor distinse una de cealaltă.
Motive pentru formare
Există multe motive pentru formarea unghiilor lui Muehrcke. Cele mai frecvente dintre acestea includ hipoalbuminemia și glomerulonefrita. Cu toate acestea, se întâmplă ca liniile albe orizontale din unghie să fie o consecință a sindromului nefrotic și a bolilor hepatice grave. Interesant este faptul că benzile lui Muehrcke pot fi rezultatul chimioterapiei, precum și al administrării de antibiotice. Mai ales când produsele farmaceutice conțin tetracicline.
Tratament
În funcție de cauza apariției benzilor Muehrcke, există mai multe moduri de a elimina modificările. Una dintre ele este vindecarea bolilor care sunt sursa directă a schimbărilor. Prin urmare, atunci când o persoană care dorește să scape de unghiile lui Muehrcke suferă de glomerulonefrită sau boli hepatice, trebuie să înceapă farmacoterapia. Cu toate acestea, merită adăugat că modificările nu sunt vizibile decât după o perioadă mai lungă de tratament. Dacă benzile albe sunt un efect secundar al chimioterapiei sau al antibioticelor, acestea necesită o schimbare a medicamentelor pentru a le elimina. Într-o situație în care nu este posibil să alegeți o farmacoterapie alternativă, așteptați până când benzile dispar singure.

Beau Lines
Când unghiile nu sunt netede, pot fi suspectate așa-numitele brazde Beau. Leziunile iau forma unor caneluri transversale și arată foarte inestetic. Ele apar cel mai adesea pe unghiile degetelor mari și degetelor mari. Cu toate acestea, în cazuri extreme, toate plăcile de unghii se pot schimba. Merită adăugat că brazdele lui Beau sunt paralele între ele și cel mai adesea nu diferă semnificativ în ceea ce privește culoarea de restul unghiei.

Motive pentru formare
Din păcate, modificările structurii unghiilor pot indica boli grave. Se întâmplă ca liniile Beau să fie rezultatul unui cancer sau tulburări în funcționarea economiei endocrine. Șanțurile transversale ne alertează foarte des de apariția bolilor hepatice și renale. Brazde însoțesc, de asemenea, bolile cardiovasculare (de exemplu, în bolile coronariene). Interesant este că liniile lui Beau pot apărea ca urmare a slăbirii corpului după câteva ore de la naștere și, de asemenea, în cazul deficitului de calciu.
Tratament
La fel ca în cazul Muehrcke Stries sau Mees Lines, tratamentul brazdelor lui Beau constă în eliminarea cauzelor directe ale modificărilor inestetice. În multe cazuri, vizibilitatea brazdelor poate fi redusă prin utilizarea unor balsamuri speciale sau oje cu vitamine. În plus, persoanele care decid să vadă un dermatolog pot cere o rețetă de produse farmaceutice. Aspectul unghiilor poate fi îmbunătățit prin administrarea de suplimente alimentare care asigură organismului micro și macro elementele necesare.
Cum să ai grijă de unghiile tale?
În multe cazuri, modificările structurii unghiei nu pot fi prevenite. Mai ales atunci când boala este cauzată de o boală gravă. Cu toate acestea, îngrijirea unghiilor poate reduce riscul de infecție cu pecingine. În plus, o igienă adecvată poate întări o placă de unghii slăbită și reduce vizibilitatea modificărilor inestetice. Cum să aveți grijă de unghii atunci când sunt predispuse la decolorare și zdrobire?
- Consumul unei diete echilibrate – un element esențial al îngrijirii aspectului sănătos al unghiilor. Pentru ca placa să fie netedă și să aibă o culoare frumoasă, mâncați vase bogate în siliciu, magneziu, calciu și zinc. Merită să ajungeți la produsele lactate, precum și la ceaiurile din plante (de exemplu, infuzia de coadă de cal). Furnizarea organismului cu o doză mare de minerale reduce probabilitatea ca unghiile să se prăbușească.
- Aplicarea de balsamuri – o activitate deosebit de importantă în cazul decolorării unghiilor. Preparatele profesionale conțin o mulțime de vitamine care pătrund în structura unghiilor. Utilizarea regulată a balsamurilor luminează petele galbene de pe unghii și previne despicarea plăcii. Cu toate acestea, ar trebui să alegem produse care nu conțin pigmenți și arome iritante.
- Luarea suplimentelor alimentare – o soluție ideală pentru persoanele al căror meniu nu este foarte divers. Capsulele destinate persoanelor care se plâng de modificările plăcii unghiei sunt o sursă excelentă de siliciu și calciu. Datorită acestui fapt, unghiile nu se sfărâmă și cresc mai repede. În plus, suplimentele conțin o mulțime de vitamine care susțin regenerarea unghiilor în cazul micozei. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți preparate cu un grad ridicat de biodisponibilitate.
- Utilizarea fișierelor potrivite – se aplică în principal femeilor. Doamnele care au observat modificări ale aspectului unghiilor ar trebui să renunțe la accesoriile metalice pentru îngrijirea plăcii. Cel mai bine este să le înlocuiți cu pile de sticlă care nu strivesc unghiile excesiv.