Relații sexuale în timpul sarcinii
A fi însărcinată și a fi sexy nu se exclud reciproc. Actul sexual în timpul sarcinii poate fi extrem de eliberator – nu trebuie să vă faceți griji cu privire la contracepție! În plus, poate fi foarte interesant din cauza tuturor schimbărilor uimitoare care au loc în organism. Sexul este o parte naturală și complet normală a sarcinii, cu condiția să nu existe probleme cu fătul, desigur. A face sex în timpul sarcinii nu provoacă un avort spontan, dar îți poate reînvia viața sexuală. Bebelușul în curs de dezvoltare este protejat de lichidele amniotice din uter precum și de mușchii puternici ai uterului în sine, astfel încât pătrunderea nu va afecta în niciun fel copilul. Cu toate acestea, uneori, sarcina poate provoca modificări ale nivelului de confort și a dorinței sexuale pentru ambii parteneri. Pe măsură ce corpul tău se schimbă, sexul va fi și el diferit.
Cel mai probabil, apetitul sexual în primul trimestru va scădea, vei fi obosit și greață, este al doilea trimestru care va fi revigorat, iar nivelurile ridicate de hormoni pot crește libidoul. Abia în ultimele săptămâni de sarcină libidoul poate scădea, nervozitatea va apărea în legătură cu termenul viitor.
Pe lângă faptul că faci sex în timpul sarcinii pentru distracție și plăcere pură, vei observa și celelalte beneficii ale acestuia! Activitatea fizică și arderea caloriilor care vă vor ajuta pe dvs. și pe partenerul dvs. să rămâneți activi și să vă mențineți în formă este una dintre ele. Fluxul sanguin crescut la organele genitale în timpul sarcinii înseamnă orgasme mai intense. Creșterea hormonilor fericirii – orgasmul eliberează endorfine care te fac să te simți fericit și relaxat. În plus, te vei lega și mai mult cu partenerul tău – a avea o viață sexuală sănătoasă în timpul sarcinii este o modalitate bună de a menține o conexiune emoțională strânsă și de a crește încrederea reciprocă, ceea ce este deosebit de important într-un moment de atâtea schimbări în viața ta.

Insarcinata act sexual pana cand
De fapt, apetitul sexual al unei femei poate chiar să crească în anumite etape ale sarcinii, iar sexul în această perioadă poate aduce noi beneficii organismului. Sexul în timpul sarcinii este complet sigur pentru o femeie. Este foarte bine pentru relația ta dacă faci sex pe tot parcursul sarcinii, cu excepția cazului în care medicului tău îți interzice.
Unii medici recomandă evitarea sexului în ultimele săptămâni de sarcină, deoarece hormonii din sperma pot stimula contracțiile. În plus, în etapele ulterioare ale sarcinii, nu trebuie să alegeți poziții care pun presiune pe burta gravidei – greutatea bebelușului poate pune o presiune suplimentară asupra organelor interne sau arterelor majore ale femeii!
O femeie se simte mai confortabil în pozițiile în care poate controla adâncimea și viteza de penetrare. Pozițiile confortabile pentru femeia însărcinată și partenerul ei sunt în principal cele în care femeia se află deasupra partenerului, „lingurind” atunci când amândoi sunteți întinși pe o parte, sau când femeia stă pe marginea patului și partenerul. este in fata. Totuși, pentru a înțelege pe deplin nevoile celuilalt în această perioadă, trebuie să vorbiți deschis unul cu celălalt, pentru că numai așa vă veți bucura amândoi de sex pe tot parcursul sarcinii.
Cu toate acestea, merită remarcat faptul că sexul în al treilea trimestru poate să nu fie sigur. Dacă penisul partenerului tău intră în contact cu colul uterin sau dacă ai contracții ca urmare a orgasmului, acesta poate deteriora placenta și poate provoca sângerări care ar putea pune în pericol sarcina.
În primul trimestru, există adesea o dorință mult mai scăzută pentru actul sexual și este asociată cu hormoni furioși, însoțite de stare de rău, amețeli, greață, dureri de sâni, oboseală notorie. Reticența de a se apropia poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni. În plus, multe femei suferă de uscăciune vaginală în primele săptămâni de sarcină. Apoi, merită să folosiți geluri hidratante, deoarece nu pătrund în organism, astfel încât să nu dăuneze fătului.
În al doilea trimestru, starea de bine se îmbunătățește, organismul se obișnuiește cu noua stare. Nivelul hormonilor – estrogen și progesteron – crește – s-ar putea să simți că ai ovula constant, așa că dorința de a avea act sexual crește.
În ultimul trimestru de sarcină, sexul devine mai puțin atractiv. Burta apasă asupra vezicii urinare, îngreunează respirația și funcționarea de zi cu zi, așa că cu siguranță sexul este ultimul lucru în minte. Cu cât este mai aproape de naștere, adică de la aproximativ 38 de săptămâni de sarcină, cu atât este mai mare probabilitatea ca travaliul să fie inițiat în timpul actului sexual.
Forumul actului sexual în timpul sarcinii
Merită să vizitați forumuri pe internet pe tema sarcinii și a actului sexual în această perioadă. Datorită intrărilor, întrebărilor și răspunsurilor persoanelor mai experimentate afectate de acest aspect al vieții, poți învăța o mulțime de lucruri interesante și utile. Pe lângă problemele de bază privind prim-planurile în timpul sarcinii, precum siguranța și protecția adecvată, vom găsi și informații despre pozițiile confortabile, sexul anal, sexul oral sau orice afecțiuni legate de actul sexual în timpul sarcinii și despre cum să le facem față.
Relații sexuale în timpul sarcinii cu sau fără prezervativ?
O ITS în timpul sarcinii poate cauza probleme grave de sănătate atât pentru tine, cât și pentru făt. Evitați orice formă de activitate sexuală dacă partenerul dumneavoastră are o ITS activă sau recent diagnosticată!
Cu toate acestea, dacă faceți sex cu noi parteneri sau cu mai mulți parteneri, asigurați-vă că utilizați un prezervativ. Infecțiile cu transmitere sexuală pot duce la potențiale boli inflamatorii pelvine care pot duce la avorturi spontane și alte complicații grave de sănătate.
Folosește un prezervativ dacă nu ești într-o relație monogamă, nu faci sex cu un nou partener și nu ești complet sigur de istoricul sexual al partenerului tău. Amintiți-vă că sarcina nu protejează împotriva ITS – precum HIV, herpes, veruci sau chlamydia – toate aceste infecții vă vor afecta atât pe dumneavoastră, cât și pe copilul dumneavoastră.
Multe cupluri sunt îngrijorate de prezența unei cantități mici de substanță în material seminal care poate provoca travaliu prematur și, prin urmare, aleg să aibă relații sexuale intermitente sau să folosească prezervative. În multe cazuri, însă, acest lucru este inutil, deoarece cuplurile sănătoase și o sarcină sănătoasă pot face cu adevărat sex până la sfârșitul sarcinii.

Relații sexuale într-o sarcină gemelară
Sarcinile multiple sunt considerate o „sarcină cu risc ridicat”, așa că este important să urmați sfatul medicului dumneavoastră. Totuși, dacă sarcinile multiple sunt necomplicate, medicii permit cel mai adesea sexul, dar numai în prima jumătate a sarcinii, indică, totuși, să se evite stimularea mameloanelor și să aleagă poziția laterală. În a doua jumătate a sarcinii, sexul este interzis deoarece ar putea induce travaliul prematur.
Contraindicațiile actului sexual în timpul sarcinii
Medicul dumneavoastră vă poate sfătui să nu faceți sex dacă aveți sângerări vaginale inexplicabile, scurgeri sau crampe, lichidul amniotic curge, colul uterin începe să se deschidă prematur, placenta acoperă parțial sau complet deschiderea colului uterin, aveți ați avut anterior o naștere prematură, sunteți expusă riscului, ați avut un avort spontan sau ați avut un avort spontan în trecut, aveți risc de travaliu prematur (contracții înainte de 37 de săptămâni de sarcină), așteptați gemeni, tripleți sau alți „multipli”.
De asemenea, trebuie amintit că, dacă medicul a interzis sexul în timpul sarcinii, acesta este asociat nu numai cu penetrarea, ci și cu orgasmul și excitarea sexuală!
În timpul sarcinii, unele comportamente sexuale nu sunt sigure pentru nicio femeie: dacă faci sex oral, partenerul tău nu trebuie să sufle aer în vagin! Acest lucru prezintă riscul de embolism aerian – blocarea vaselor de sânge de către o bula de aer și poate fi fatală atât pentru mamă, cât și pentru copil.
Medicii recomandă, de asemenea, evitarea sexului anal în unele cazuri. Doar dacă sarcina merge bine și nu există riscul de naștere prematură, partenerii pot face astfel de sex. Cu toate acestea, este foarte important ca ambii parteneri să respecte o igienă strictă, deoarece bacteriile conținute în anus, introduse în vagin, pot provoca o infecție a organelor de reproducere. Este interzisă introducerea unui membru în vagin după actul sexual anal, dacă membrul nu a fost spălat bine.
Din păcate, sexul anal în timpul sarcinii este dificil, femeile suferă adesea de hemoroizi, sângerări rectale și constipație. Adesea există iritație a anusului și chiar ruperea continuității pielii. Femeile care suferă de disconfort în jurul anusului ar trebui să se abțină de la sexul anal. Totuși, nu vă faceți griji! Dacă sexul anal nu este recomandat pentru tine, poți folosi alte forme de prim-planuri, cum ar fi mângâierea, masturbarea reciprocă sau sexul oral.
Dacă contracțiile durează mai mult de o oră după atingerea orgasmului, consultați-vă medicul cât mai curând posibil. La femeile după a 37-a săptămână de sarcină, poate însemna chiar și naștere prematură. Normal, însă, sunt contracțiile mai scurte și orgasmele intense, care sunt mai puternice în această etapă decât în orice alt moment al vieții.